Nem bírjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a házi mindenből jobb, mint a bolti – és nincs ez másképp a Nutellával sem. Főleg, ha még egészséges is!
Kevés népszerűbb hozzávalót tudunk mondani a Nutellánál – az édes krémet eredetileg szendvicsre tervezték, de gyorsan meghódította a sütemények és édességek piacát is. Nem csoda, hiszen egy masszív, tömör gyönyör mogyorókrémről van szó, aminek nincs is nagyon konkurenciája a piacon.
Azaz nem volt eddig: ugyanis most elhoztuk nektek a házi mogyorókrémek legegészségesebb, ráadásul vegán verzióját! Viszlát, bűntudat, helló, édes percek!
Vegán mogyorókrém házilag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Egy sütőpapírral bélelt sütőlapon kb. 12 percig pirítjuk a mogyorókat, majd ha kész, egy konyharuhába csavarjuk őket, és ledörzsöljük róluk a megpörkölődött héjakat. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Ha kihűltek, finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és addig keverjük, amíg selymes állagú krémet nem kapunk.
Ha kész, befőttesüvegekbe töltjük a krémet. Hűtőben tárolva két hétig eláll.