Írd be, mit keresel:

Szendvicskrém és friss kiskifli – reggelire, vendégvárónak

Amikor több időnk van, és együtt reggelizik a család, készíthetünk egy finom szendvicskrémet, melyhez frissen kisült, illatozó kifliket kínálunk. De vendégvárónak is remek, előre elkészíthető kence.

Cookta - 2016.10.31.
Szendvicskrém és friss kiskifli – reggelire, vendégvárónak

Én nagyon szeretem a füstölt halakat, így most a füstölt, pácolt makrélát hívtam segítségül, de ízlés szerint bármilyen füstölt halból elkészíthetjük ezt az egyszerű szendvicskrémet. Nagy előnye még, hogy előre is dolgozhatunk, majd az elkészült krémet hűtőben tárolva az ízek még jobban összeérnek. 

A kiflicskékkel sincs sok dolgunk, hála a készen kapható leveles tésztának, amit csak formázni kell, tojással lekenni, majd irány a sütő… Ízlés szerint persze kínálhatjuk friss péksüteménnyel vagy ropogósra sült pirítóssal is, kínálhatunk mellé paradicsomot, paprikát…

Forrás:
Kard Éva

Füstölt makréla szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt, pácolt makréla
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)

Elkészítés: A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. A citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször, nehogy túl savanyú legyen…

Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Forrás:
Kard Éva

Leveles kifli

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás (kicsi)
  • csipet só

Elkészítés: A tojást szórjuk meg egy csipet sóval, majd villával enyhén verjük fel.

A leveles tésztából vágjunk két egyforma nagyságú kört: én egy fedőt tettem rá, majd éles késsel körbevágtam. Ezután vágjuk fel nyolc egyforma cikkre mindegyik tésztát, majd tekerjük fel, formázzuk meg, és helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten pár perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálaláskor a füstölt makrélakrémet a frissen kisült ropogós kiflivel és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.