Sok olasz séf és szakács már kiskorában a magáévá tett fontos konyhatrükköket. Hála a nagymamáiknak vagy édesanyáiknak.
Laura Vitaleaz az egyik leghíresebb olasz gasztro-vlogger, akinek ezrek követik a sikeres YouTube-csatornáját, a Laura in the kitchentt. Laura a PopSugar oldalán három olyan jó tanácsot osztott meg, amiket még ő is a nagymamájától tanult, amikor gyerekként mellette kíváncsiskodott a konyhában.
Nézzük, miket tanácsol Laura:
1. Legyen otthon mindig egy üveg olcsóbb és egy üveg jobb minőségű olívaolajad
Laura azt mesélte a PopSugarnak, hogy a drágább olajat kizárólag olyan speciális szószok készítéséhez használták már a szülei és a nagyszülei is, amelyeket nem kellett főzni (pl. a bazsalikomos pesto és bruschetta), vagyis ahol fontos, volt, hogy domináljanak és frissek maradjanak az ízek, míg az olcsóbb olajat főleg főzéshez használták, pl. olyan zöldségek párolásához, mint mondjuk a kelkáposzta.
2. Ne dobd ki a parmezán külső kérgét
Hanem rakd a fagyasztóba, és egy kisebb darabot tegyél bele a a levesbe, amikor azt elkezded főzni. Állítólag felszabadítja az ízeket, Laura saját bevallása szerint sosem hagyná ki ezt a lépést, amikor levest főz. Úgy véli, nélküle nem lesz olyan ízletes egyik levese sem.
3. Az idő legalább annyira fontos része a főzésnek, mint az étel bármilyen más összetevője
Laura nagymamája szerint nagyon fontos, hogy az idő, amit rászánunk a főzésre, az tényleg arról szóljon, vagyis ne rohanjunk át bizonyos lépéseken, élvezzük annak minden pillanatát. Persze nehéz ezt mindig kivitelezni, de közben tényleg nagyon fontos, hogy ha főzésre adjuk a fejünket, akkor azt próbáljuk meg élvezetből tenni, és inkább válasszunk olyan ételt, amelynek elkészítése kevesebb időt igényel, mint hogy összecsapjuk bizonyos részeit.