Írd be, mit keresel:

Ízkavalkád egyszerűen: kolbászos-sütőtökkrémes tészta

Igazi melengető, illatos őszi-téli fogás, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégsem a megszokott ízvilág, ráadásul a sült kolbásznak köszönhetően még olyanok is szívesen megeszik ezt a tésztát, akik amúgy nem lelkesednek a sütőtökért.

Cookta - 2016.11.03.
Ízkavalkád egyszerűen: kolbászos-sütőtökkrémes tészta

A jó kis magyaros, paprikás füstölt kolbász olyan karakteres, hogy egészen elvarázsolja ezt a sütőtökkrémes, szelíd szélesmetéltet. A kis hagymával és fokhagymával megpárolt, majd tejszínnel krémesített sütőtökpüré önmagában is nagyon finom, köretként is készíthetjük sült hús vagy hal mellé, de mint az alábbi recept bizonyítja, tésztaszósznak is remek.

A sült kolbásztól izgalmas kicsit csípős, paprikás, ugyanakkor édeskés fogást még izgalmasabbá tehetjük egy kis rozmaringgal, aminek aromáit úgy tudjuk a legjobban előcsalni, ha kevés olívaolajon a kolbásszal megpirítjuk.

Forrás:
Axiskitchen.hu

Kolbászos-sütőtökkrémes tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg szélesmetélt
  • 40 dkg sütőtök kisebb kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10-15 dkg házi füstölt kolbász (lehet csípős is)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A megtiszított és apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sütőtököt, átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. 

Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a tejszínt, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha szükséges, még egy kis tejszínnel (vagy a tészta főzőlevével) lazíthatjuk.

A kolbászt felkarikázzuk. A maradék olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a rozmaringágakat és a kolbászkarikákat, megpirítjuk.

Közben kifőzzük, majd leszűrjük a tésztát, a sütőtökpüréhez keverjük, átforrósítjuk, majd azonnal tányérokba szedjük, a tetejére szórjuk a pirított kolbászt és a felaprított újhagymát.

Megnézem!

Megnézem!
Forrás:
Alexandra.hu

Ha szereted a tésztás ételeket…

A tészták lenyűgöző méret- és formagazdagsága, a területenként variálódó alapreceptek az ízek kavalkádját eredményezik, és gondoskodnak arról, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lephessük meg szeretteinket.

A szívből jövő recepteknek és a különleges illusztrációknak köszönhetően e páratlan szakácskönyvet lapozgatva a napsütötte Itáliában érezhetjük magunkat. Keljünk hát útra az illatok és ízek szárnyán, s adjuk át magunkat az olasz konyha méltán világhírű örömeinek.

Ízelítő a tartalomból:
– A nagymama raguja – hagyományos receptek
– Ahány hely, annyi tészta: a tartományok klasszikus ízei
– Tészta friss zöldségekkel a torkos sajtmester receptje szerint
– Tészta húsokkal: intenzív ízek
– A tészta és a tenger: egy igaz szerelem
– A házitészta-költemények: rövid, hosszú és töltött tészták
– A kedvenc gombócok: gnocchik, malfattik és canederlik

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.