Írd be, mit keresel:

Csokis kókusztej házilag

A boltok polcain a szokásos vegán tejpótlók mellett egyre gyakrabban jelennek meg a csokis, vaníliás, mogyorós ízesítésű növényi tejek, természetesen horrorisztikus árakon. Szerencsére, mint mindent, ezt is könnyedén összedobhatjuk otthon!

Cookta - 2016.11.07.
Csokis kókusztej házilag

Nagy hívei vagyunk annak, hogy amit csak lehet, azt házilag készítsük el, mivel így legalább tisztában vagyunk azzal, mit is fogyasztunk pontosan, arról nem is beszélve, mennyire költséghatékony ez a megoldás. Most egy igen kedvelt édes italt hoztunk nektek, amely sokkal egészségesebb, mint bármelyik bolti kakaó, nyugodtan fogyaszthatjuk a nap bármely szakában és a gyerekek is imádni fogják!

Mi vegán módra készítettük el, de ha valaki nem követi ezt a diétát, nyugodtan használhat másfajta édesítőt is, például mézet, vagy akár hagyományos cukrot is.

Forrás:
iStock

Vegán csokis kókusztej

Hozzávalók:

  • 2 bögrényi meleg víz
  • 1 bögre cukrozatlan reszelt kókusz
  • 2 evőkanál juharszirup vagy apróra vágott aszalt gyümölcs (például datolya)
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • egy csipet só

Elkészítés: Egy turmixgépbe bedobáljuk az összes hozzávalót, majd az egészet leturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk. A tökéletesen selymes végeredményért szűrjük le az így kapott kókuszos italt.

Ha kedvünk van, langyosítsuk, melegítsük fel, és azonnal fogyasszuk, vagy lezárt üvegbe töltve öt napig tárolható hűtőben. Fogyasztás előtt pedig érdemes jól felrázni, mert tárolás hatására a hozzávalók leülepedhetnek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.