A boltok polcain a szokásos vegán tejpótlók mellett egyre gyakrabban jelennek meg a csokis, vaníliás, mogyorós ízesítésű növényi tejek, természetesen horrorisztikus árakon. Szerencsére, mint mindent, ezt is könnyedén összedobhatjuk otthon!
Nagy hívei vagyunk annak, hogy amit csak lehet, azt házilag készítsük el, mivel így legalább tisztában vagyunk azzal, mit is fogyasztunk pontosan, arról nem is beszélve, mennyire költséghatékony ez a megoldás. Most egy igen kedvelt édes italt hoztunk nektek, amely sokkal egészségesebb, mint bármelyik bolti kakaó, nyugodtan fogyaszthatjuk a nap bármely szakában és a gyerekek is imádni fogják!
Mi vegán módra készítettük el, de ha valaki nem követi ezt a diétát, nyugodtan használhat másfajta édesítőt is, például mézet, vagy akár hagyományos cukrot is.
Vegán csokis kókusztej
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy turmixgépbe bedobáljuk az összes hozzávalót, majd az egészet leturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk. A tökéletesen selymes végeredményért szűrjük le az így kapott kókuszos italt.
Ha kedvünk van, langyosítsuk, melegítsük fel, és azonnal fogyasszuk, vagy lezárt üvegbe töltve öt napig tárolható hűtőben. Fogyasztás előtt pedig érdemes jól felrázni, mert tárolás hatására a hozzávalók leülepedhetnek.