Írd be, mit keresel:

Gyors brownie – 3 alapanyagból

Mindig jól jönnek az egyszerű és gyors receptek, hát még akkor, ha isteni csokis sütiről van szó, és mindössze három hozzávaló szükséges hozzá... Lássuk csak!

Cookta - 2016.11.08.
Gyors brownie – 3 alapanyagból

A brownie nem bonyolult sütemény, akármelyik változatát szemeljük is ki, tulajdonképpen egy egyszerű kevert tészta, ami hol kakaóporral, hol olvasztott csokival dolgozik, létezik egészséges változata is, sőt sütés nélküli receptje is, de olyan is, aminek reszelt cukkini adja a textúráját.

Most egy nutellás változatot mutatunk, amibe a világbajnok mogyorókrém mellé csupán tojás és liszt kerül. Persze gazdagíthatjuk csonthéjasokkal – mogyoró, dió, mandula –, vagy fűszerezhetjük egy kis csilivel, fahéjjal, potyogtathatunk bele fagyasztott málnát, áfonyát, de a három összetevős alapváltozat sem fog csalódást okozni egy csésze kávé vagy pohár tej mellé.

Az alábbi videóban jól követhető a készítés folyamata, alatta jön a részletes recept, aminek egyetlen szépséghibája, hogy viszonylag kis adag, apróbb tepsire lesz hozzá szükségünk.

Objektum doboz

Expressz brownie

Hozzávalók:

  • 17,5 dkg Nutella
  • 2 egész tojás
  • 7 dkg liszt

Elkészítés: A Nutellát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd a lisztet is hozzászitáljuk, sima, homogén masszává kavarjuk.

Egy kis tepsit sütőpaprral kibélelünk, a masszát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 fokos sütőben 10–15 percig sütjük, majd kivéve hűlni hagyjuk. Kockára vágva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.