Írd be, mit keresel:

Így szeletelj hagymát könnyek nélkül!

A magyar konyha egyszerűen elképzelhetetlen vöröshagyma nélkül, amit mindannyian imádunk – a hámozását és a szeletelését azonban sokkal kevésbé. Szerencsére ez a probléma is orvosolható egy aprócska trükkel!

Cookta - 2016.11.15.
Így szeletelj hagymát könnyek nélkül!

Kevés gyűlöletesebb dolog van a konyhában a hagymaszeletelésnél akkor, ha nincs egy jó aprítónk (na jó, talán a mosogatás megelőzi): nem elég, hogy nehezen tudjuk eltüntetni a szagot a kezünkől, de még a szemünk is könnybe lábad tőle.

Ha ti is azok közé tartoztok, akiket a legromantikusabb film vagy egy cuki kiskutya látványa sem ríkat meg annyira, mint a hagymaszeletelés, akkor van egy jó hírünk: többé nem kell hogy az egyik leggyakoribb konyhai művelet könnyfakasztó legyen! Mindössze egy jégkockára vagy egy szelet kenyérre lesz szükségetek, ugyanis

a jég szopogatása vagy a kenyér rágcsálása megakadályozza a könnyezést ebben az esetben.

Hogy mi áll a jelenség hátterében, ahogyan a legtöbb házi praktikánál, most sem tudja senki pontosan, mindenesetre működik, és mindenképpen megér egy próbát!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.