A magyar konyha egyszerűen elképzelhetetlen vöröshagyma nélkül, amit mindannyian imádunk – a hámozását és a szeletelését azonban sokkal kevésbé. Szerencsére ez a probléma is orvosolható egy aprócska trükkel!
Kevés gyűlöletesebb dolog van a konyhában a hagymaszeletelésnél akkor, ha nincs egy jó aprítónk (na jó, talán a mosogatás megelőzi): nem elég, hogy nehezen tudjuk eltüntetni a szagot a kezünkől, de még a szemünk is könnybe lábad tőle.
Ha ti is azok közé tartoztok, akiket a legromantikusabb film vagy egy cuki kiskutya látványa sem ríkat meg annyira, mint a hagymaszeletelés, akkor van egy jó hírünk: többé nem kell hogy az egyik leggyakoribb konyhai művelet könnyfakasztó legyen! Mindössze egy jégkockára vagy egy szelet kenyérre lesz szükségetek, ugyanis
a jég szopogatása vagy a kenyér rágcsálása megakadályozza a könnyezést ebben az esetben.
Hogy mi áll a jelenség hátterében, ahogyan a legtöbb házi praktikánál, most sem tudja senki pontosan, mindenesetre működik, és mindenképpen megér egy próbát!