Írd be, mit keresel:

Gombás csirke kókuszkrémmel – alakbarát receptben

Aki kedveli a kókuszos, krémes ízt, ezt a receptet nagyon szeretni fogja. A csirke-rizs kombókról már olvashattatok tőlem több variációt is, hogy ne legyen unalmas ez a kifejezetten „gyúrós” étel – recept itt és itt. Most ez is egy könnyen elkészíthető menü, ami szintén alakbarát.

Cookta - 2016.11.18.
Gombás csirke kókuszkrémmel – alakbarát receptben

A csirkemell és a rizs rendkívül jó páros azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni, de rendszeresen mozognak is. Edzés utánra szerintem kimondottan ideális, de nem árt odafigyelni arra sem, hogy ne váljon unalmassá, így érdemes ezzel-azzal variálni, izgalmasabban fűszerezni.

Én most curry fűszerkeveréket és gombát használtam a csirkéhez, illetve kókuszkrémmel selymesítettem. A kókuszkrém egész egyszerűen isteni, 100%-ban növényi alapú, természetesen édeskés, zsírtartalma is csak 9%-os, könnyen emészthető (mert laktózmentes), és állati zsírokat sem tartalmaz! Szerintem nem hiányozhat a konyhából!

Forrás:
Domokos Enikő

Gombás csirkemell krémesen

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 tasak rizs 
  • kb. 15 kis fej gomba 
  • fél fej vöröshagyma 
  • kókuszos főzőkrém
  • só, bors
  • curry fűszerkeverék
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítése: A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis curryvel, összeforgatjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A rizst sós vízben feltesszük főni.

A vöröshagymát felaprítjuk, kicsit megdinszteljük egy kevés kókuszolajon, majd a curryvel fűszerezett csirkemellet és a szeletelt gombát hozzáadjuk, és kevergetve néhány perc alatt megsütjük. Végül hozzáöntjük a főzőkrémet, összeforraljuk.

A készre főtt rizzsel tálaljuk, lehet külön is, vagy elkeverve. Jó étvágyat!

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.