Aki kedveli a kókuszos, krémes ízt, ezt a receptet nagyon szeretni fogja. A csirke-rizs kombókról már olvashattatok tőlem több variációt is, hogy ne legyen unalmas ez a kifejezetten „gyúrós” étel – recept itt és itt. Most ez is egy könnyen elkészíthető menü, ami szintén alakbarát.
A csirkemell és a rizs rendkívül jó páros azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni, de rendszeresen mozognak is. Edzés utánra szerintem kimondottan ideális, de nem árt odafigyelni arra sem, hogy ne váljon unalmassá, így érdemes ezzel-azzal variálni, izgalmasabban fűszerezni.
Én most curry fűszerkeveréket és gombát használtam a csirkéhez, illetve kókuszkrémmel selymesítettem. A kókuszkrém egész egyszerűen isteni, 100%-ban növényi alapú, természetesen édeskés, zsírtartalma is csak 9%-os, könnyen emészthető (mert laktózmentes), és állati zsírokat sem tartalmaz! Szerintem nem hiányozhat a konyhából!
Gombás csirkemell krémesen
Hozzávalók:
Elkészítése: A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis curryvel, összeforgatjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A rizst sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát felaprítjuk, kicsit megdinszteljük egy kevés kókuszolajon, majd a curryvel fűszerezett csirkemellet és a szeletelt gombát hozzáadjuk, és kevergetve néhány perc alatt megsütjük. Végül hozzáöntjük a főzőkrémet, összeforraljuk.
A készre főtt rizzsel tálaljuk, lehet külön is, vagy elkeverve. Jó étvágyat!