Reggelire, uzsonnára, edzés előtt vagy után – ez a kis energiabomba tökéletes választás a nap bármely szakaszában!
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés kizárja az édességeket? Most egy olyan muffinreceptet hoztunk, amiben se liszt, se cukor nincs, így ha nem is éppen diétás, mégis sokkal egészségesebb egy hagyományos sütinél. Szuper recept rohanó hétköznapokra, bár a zabot érdemes picit korábban beáztatni (legalább addig, amíg a többi hozzávalót összekeverjük), hogy jól megszívja magát. Ha pedig igazán tökéletes muffint szeretnénk kapni, a legtutibb tippeket itt gyűjtöttük össze!
A muffinokat nyugodtan ízesíthetjük szárított gyümölcsökkel, fekete csokival vagy kókuszreszelékkel is.
Zabpelyhes-banános muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A banánokat egy villa segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, a tojásokat, a sót, a vaníliakivonatot, a fahéjat, a görög joghurtot és a sütőport.
Egy tálban összekeverjük a tejet és a zabpelyhet, majd állni hagyjuk pár percig, hogy a zab kissé megdagadjon. Ha kész, összekeverjük a joghurtos eleggyel, és muffinformába töltjük őket, a tetejüket pedig megszórjuk ízlés szerint aszalt gyümölccsel vagy csokival.
Harminc perc alatt készre sütjük, pár percig hűlni hagyjuk, és már fogyaszthatjuk is!