Írd be, mit keresel:

Brokkoli és bacon: remek páros egy melengető krémlevesben

Az idei novemberi időjárás olyan kiszámíthatatlan, hol szikrázóan süt a nap, máskor pedig metsző hideg szél fúj és esik az eső. Ilyen változékony időben nincs is finomabb egy tányér krémlevesnél

Cookta - 2016.11.25.
Brokkoli és bacon: remek páros egy melengető krémlevesben

Nagyon szeretem a krémleveseket, főleg, ha az a leves még bő fél óra alatt el is készül, és már kanalazhatjuk is. Ez a brokkolikrémleves pedig éppen ilyen, egyszerűen és gyorsan elkészül. 

A brokkoli mellett került a levesbe még póréhagyma, krumpli, fűszerek, és hogy még selymesebb legyen, némi főzőtejszín is. Aztán csakis azért, hogy a férfinép is kedvet kapjon hozzá – na meg az íze kedvéért –, tálaláskor ropogósra sütött baconnel kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

És ha már sütünk bacont: használjuk kisült zsírját zsiradék gyanánt, olaj helyett: az egész leves sokkal teltebb, fűszeresebb, háziasabb, finomabb… 

Pórés brokkolikrémleves baconcsipsszel

Forrás:
Kard Éva

Hozzávalók 2 személynek:

  • 30 dkg brokkoli
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • őrölt bors
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

A bacont vágjuk fel apróra, majd tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat, majd kevergetve süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre a tálaláshoz.

A visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, pároljuk üvegesre, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a brokkolit és a krumplit is. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.

Amikor a zöldségek puhára főttek, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, keverjük simára, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a ropogósra sült baconcsipsszel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.