Pizzát készen rendelni a legegyszerűbb, de valójában elég drága mulatság, ha gyakorta tesszük. Abban az esetben, ha gyors megoldásra van szükségünk, ideálisabb a fagyasztott pizza, amit otthon könnyedén gazdagíthatunk, feljavíthatunk.
A pizzasütésben a tészta és a szósz elkészítése a legfontosabb, ugyanakkor a legidőigényesebb is. Méregetés, dagasztás, kelesztés, a szósz főzése… A többi már megy magától a sütőnek hála, épp ezért csábulunk el a fagyasztott pizzák szépséges, kimondottan ínycsiklandó fotóitól, amit a csomagoláson látunk.
Otthon aztán ugyancsak elkerekedik a szemünk, amikor kibontjuk a fagyasztott pizzát, és marhára nem annyi feltét van rajta, mint amennyit várnánk a fotó alapján.
A papírdobozba csomagolt mélyhűtött pizzát nem tudjuk a boltban csekkolni, de a fóliás, olcsóbb változatok „átláthatóak”. Csak alapnak jók, és nem érdemes semmilyen izgalmas nevűt megvásárolni felárral, húsos változatban: az alap margherita és a négysajtos a nyerő!
Egy fagyasztott pizzától persze nem várhatjuk el, hogy olyan legyen, mintha egy olasz étteremben frissen sült volna, pláne Itáliában, meg nem is kell túlpakolni, mert akkor eláztatja a feltét az alapokat, de ne négy hajszálvékony szelet szalámi vagy 2 dkg sonka miatt fizessünk érte jóval többet.
Ha igazán finom pizzát szeretnénk, nyilván dagasszuk és süssük magunk, de a felturbózáshoz a legfontosabb a sajt. Mozzarella vagy pizzamozzarella, csipet szárított bazsalikom már elég is a boldogsághoz, de csodákra képesek az alábbi kiegészítők:
Ha van egy kis maradék sült csirke, azt is remekül felhasználhatjuk egy felturbózott pizzához. Érdemes körbenézni a hűtőben, szinte minden maradék újraéledhet pizzafeltétként!
A hűtőben talált maradékok kincsek lesznek a pizzán, egyszerűen csak rakosgassuk, szórjuk a fagyasztott alapra, mehet a sütőbe, és 10 perc alatt kész a felturbózott pizzavacsora!
Apróságnak tűnhet, de nagyon fontos: a fűszer lelket ad az ételnek! Egy csipet szárított bazsalikom vagy oregánó, egy kis csili vagy fűszerolaj is sokat emelhet a feljavított pizzán.
Ez is érdekelhet: Pizza – a legjobb receptek
Ez az egyedi tervezésű pizzásdoboz 30 receptet tartalmazó szakácskönyvet rejt, amely sikeres sütést, finom ízeket és jó hangulatot garantál.
A mindenki által ismert és kedvelt klasszikusok mellett a könyvben olyan ötletes receptek is helyet kaptak, mint amilyen a lepénykenyérből készült lusták pizzája, vagy a török, a teljes kiőrlésű, a serpenyős és a burgonyás pizza. A csábító illatú, ropogós, friss és ínycsiklandó tésztát tízóraira vagy uzsonnára, a buli fénypontjaként vagy a családi ebéd főfogásaként is fogyaszthatjuk. A pizzát mindenki szereti, ha pedig saját magunk készítjük el, akkor kétszer olyan finom. Ideális ajándék kezdő és tapasztalt pizzasütőknek is.