Írd be, mit keresel:

Így turbózd fel a fagyasztott pizzát!

Pizzát készen rendelni a legegyszerűbb, de valójában elég drága mulatság, ha gyakorta tesszük. Abban az esetben, ha gyors megoldásra van szükségünk, ideálisabb a fagyasztott pizza, amit otthon könnyedén gazdagíthatunk, feljavíthatunk.

Cookta - 2016.11.25.
Így turbózd fel a fagyasztott pizzát!

A pizzasütésben a tészta és a szósz elkészítése a legfontosabb, ugyanakkor a legidőigényesebb is. Méregetés, dagasztás, kelesztés, a szósz főzése… A többi már megy magától a sütőnek hála, épp ezért csábulunk el a fagyasztott pizzák szépséges, kimondottan ínycsiklandó fotóitól, amit a csomagoláson látunk. 

Otthon aztán ugyancsak elkerekedik a szemünk, amikor kibontjuk a fagyasztott pizzát, és marhára nem annyi feltét van rajta, mint amennyit várnánk a fotó alapján.

Forrás:
iStock

A papírdobozba csomagolt mélyhűtött pizzát nem tudjuk a boltban csekkolni, de a fóliás, olcsóbb változatok „átláthatóak”. Csak alapnak jók, és nem érdemes semmilyen izgalmas nevűt megvásárolni felárral, húsos változatban: az alap margherita és a négysajtos a nyerő!

Egy fagyasztott pizzától persze nem várhatjuk el, hogy olyan legyen, mintha egy olasz étteremben frissen sült volna, pláne Itáliában, meg nem is kell túlpakolni, mert akkor eláztatja a feltét az alapokat, de ne négy hajszálvékony szelet szalámi vagy 2 dkg sonka miatt fizessünk érte jóval többet.

Forrás:
iStock

Ha igazán finom pizzát szeretnénk, nyilván dagasszuk és süssük magunk, de a felturbózáshoz a legfontosabb a sajt. Mozzarella vagy pizzamozzarella, csipet szárított bazsalikom már elég is a boldogsághoz, de csodákra képesek az alábbi kiegészítők:

  • két szelet sonka darabokra tépkedve
  • pár vékony szelet szalámi
  • kevés kolbász a bőrétől megszabadítva és rámorzsolva vagy vékony karikákra vágva
  • 1 paradicsom vékonyan felkarikázva vagy pár szem kallódó koktélparadicsom félbevágva
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • maréknyi olívabogyó
  • fél konzerv tonhal
  • 4-5 szardellafilé, ami egy kis üvegcse 1/6 része
  • 2 fej gomba vékonyan felkarikázva
  • maréknyi konzervkukorica
  • maradék sajtok reszelve, durvára vágva, tépkedve

Ha van egy kis maradék sült csirke, azt is remekül felhasználhatjuk egy felturbózott pizzához. Érdemes körbenézni a hűtőben, szinte minden maradék újraéledhet pizzafeltétként!

A hűtőben talált maradékok kincsek lesznek a pizzán, egyszerűen csak rakosgassuk, szórjuk a fagyasztott alapra, mehet a sütőbe, és 10 perc alatt kész a felturbózott pizzavacsora!

Apróságnak tűnhet, de nagyon fontos: a fűszer lelket ad az ételnek! Egy csipet szárított bazsalikom vagy oregánó, egy kis csili vagy fűszerolaj is sokat emelhet a feljavított pizzán.

Forrás:
iStock
Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Pizza – a legjobb receptek

Ez az egyedi tervezésű pizzásdoboz 30 receptet tartalmazó szakácskönyvet rejt, amely sikeres sütést, finom ízeket és jó hangulatot garantál.

A mindenki által ismert és kedvelt klasszikusok mellett a könyvben olyan ötletes receptek is helyet kaptak, mint amilyen a lepénykenyérből készült lusták pizzája, vagy a török, a teljes kiőrlésű, a serpenyős és a burgonyás pizza. A csábító illatú, ropogós, friss és ínycsiklandó tésztát tízóraira vagy uzsonnára, a buli fénypontjaként vagy a családi ebéd főfogásaként is fogyaszthatjuk. A pizzát mindenki szereti, ha pedig saját magunk készítjük el, akkor kétszer olyan finom. Ideális ajándék kezdő és tapasztalt pizzasütőknek is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.