Írd be, mit keresel:

Mi mindenre jó egy parafadugó?

A dugó elsősorban természetesen üvegek bedugaszolására való, legyen benne bor, pálinka vagy valamilyen finom házi likőr, de máskor is jó szolgálatot tehet, így érdemes nem kidobni, hanem néhányat megőrizni a konyhafiókban.

Cookta - 2016.11.30.
Mi mindenre jó egy parafadugó?

Gyerekkorunkban mindannyian barkácsoltunk ezt-azt a használt dugókból, gyufából lábakat és karokat készítettünk, fél dugóból fejet, emberkét vagy épp kutyát, macskát formáztunk belőle, de igazán praktikus segédeszközünk is lehet egy egyszerű parafadugó. Igaz, ma már egyre inkább műanyag dugókkal vagy csavaros tetejű borokkal találkozunk… Ezért is érdemes jobban megbecsülni a parafát.

Az alábbi videóban 7 remek ötletet találunk, amit bárki megvalósíthat pofonegyszerűen!

Objektum doboz

A forró fedő felemelése szuper tipp, ezt mindenképpen megjegyezzük és használni fogjuk, a dugó-mécsest viszont nem biztos, hogy meg mernénk gyújtani. A padlóvédő parafalapocska is remek ötlet, ráadásul ha ügyesek vagyunk, akkor a billegő székeket is meggyógyíthatjuk a megfelelő vastagságú lapocskákkal. A gumiszalagos átfúrt dugó pedig már-már zseniális, ahogy a dugó-kulcstartó is, horgászoknak, uszodába, strandra vagy bármilyen vizes hobbihoz nagy ötlet.

A fényképtartót akár gyerekekkel is elkészíthetjük, mi vágunk, a kicsik pedig megfestik a dugót, a fülhallgatótartó pedig rendszeretőknek lehet ötletes megoldás.

Parafadugót hobbiboltban vagy kertészeti boltban is vehetünk, ha azt szeretnénk, hogy ne legyen benne a dugóhúzó okozta luk, de a legtöbb frappáns ötletnél ennek nincs jelentősége.

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Ajándékok a konyhából

Ha valamit saját kezűleg készítünk a konyhában, az mindig különleges, főleg ha ajándékról van szó. Gondosan összeállított receptgyűjteményünk segítségével valódi finomságokkal lephetjük meg szeretteinket, és egészen biztosak lehetünk abban, hogy mindenki örülni fog nekik.

Legyen az pikáns kecskesajt, nektarinos mustár narancshéjjal, csilis, zöldfűszeres olaj, csokoládés eperlekvár, fahéjas meggy konyakban, répatorta üvegben vagy vajas-vaníliás trüffel – minden ízlésnek találunk megfelelőt minden alkalomra. Ezek az ajándékok tényleg egyediek és személyre szólóak. Merítsünk ihletet ezekből az ízletes és dekoratív ajándékötletekből és tegyük még felejthetetlenebbé az ünnepeket!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.