Nem csak mézes puszedli létezik, itt van mindjárt bizonyságul ez a vaníliás hópuszedli, amit nagyon egyszerű és gyors elkészíteni, nem is kell pihentetni, lehet azonnal sütni!
Istenien omlós, finom vaníliás illat lengi be az egész lakást, és nagyon porhanyós sütit kapunk, ha vajjal dolgozunk. Ebből az egyszerű tésztából kevés munkával és rövid idő alatt elkészül az omlós és nagyon finom aprósüti.
A sütőből kivett, még forró puszedliket rögtön forgassuk, hempergessük bele vaníliás cukorral összekevert porcukorba, majd amikor kihűlt, még egyszer megismételjük, így különösen finom lesz a vaníliás puszedli. Száraz, hűvös helyen pedig hosszabb ideig eltartható, így az ünnepek előtt előre dolgozhatunk, és akár 1-2 héttel hamarabb is megsüthetjük.
Hópuszedli
Hozzávalók kb. 26 darabhoz:
A beleforgatáshoz:
Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Lehet, hogy elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni!
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. Én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem.
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba, hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.