Írd be, mit keresel:

Gyors receptek, hogy az evésé lehessen a főszerep

„15 perc hírnév mindenkinek jár” – szokás mondani. Vannak azonban dolgok, amiknek elég csupán néhány perc, és máris mindenki imádja őket. Ilyenek szerintem a mostanság oly népszerű gyors receptvideók is.

Cookta - 2016.12.06.
Gyors receptek, hogy az evésé lehessen a főszerep

Az internetet egyre inkább meghódítják azok az oldalak, ahol néhány perces receptvideókban mutatják meg egy-egy étel elkészítését. Minden szuperkönnyűnek és egyszerűnek tűnik, és ami a legfontosabb, hogy gyorsan elkészül. Csábító, nem igaz?

Mivel manapság a legtöbb ember rohan és nincs idejük főzőcskézni, ezért olyan megoldást keresnek, ami leegyszerűsíti nekik a főzést, pontosabban az azt megelőző előkészületeket – az örök kérdést: mit főzzek ma? No és a receptkeresést. Utaznak hazafelé a munkából, görgetik a Facebookot, és egyszer csak megpillantanak egy rövid kis videót – ami hang nélkül is teljesen követhető –, és máris ott az ötlet a fejükben: „Tökéletes lesz vacsorára!” Rengeteg receptötlet található így, amikhez olyan teljesen hétköznapi alapanyagok szükségesek, amelyek minden háztartásban megtalálhatók.

Bevallom, először nem voltam túl bizakodó ezekkel az ételekkel és receptekkel kapcsolatban, de mióta összeköltöztem a barátommal, azóta már néhány videót segítségül hívtam, amikor „alkotói válságba” kerültem. Igaz, csak könnyebb ételekkel próbálkoztam eddig, aminek az elkészítése nem igényel túl nagy konyhai jártasságot, de akkor is azt kell mondanom, hogy gyors, hasznos és ötletes.  

Persze van egy kis hátulütője is a dolognak. Mivel ezek főként amerikai oldalak, angolszász mértékegységeket használnak, melyeket itthon nem igazán ismerünk. Szerencsére az internetnek hála könnyedén találhatunk olyan táblázatot, amelyben leírják, hogy nálunk, magyaroknál az pontosan minek felel meg.

Természetesen az alapanyagokat is angolul adják meg, de legtöbbször ezek annyira mindennapos dolgok, hogy a legalapabb angoltudással könnyedén értelmezhetők, főleg, hogy közben ott a videó is.

Na de nem is szaporítom tovább a szót, inkább mutatok egy nagyon egyszerű és ötletes ételt, amit már én is elkészítettem. Valami rántottra vágytunk, de szerettem volna valami nem mindennapit is készíteni. Magamtól eszembe sem jutott volna, pedig nem nagy ördöngösség és tökéletesen feldobta a jól megszokott rántott hús, rántott cukkini, rántott sajt triumvirátust.

Objektum doboz

A Tasty, a Tastemade és társaik egyaránt segítségére lehetnek a kezdő háziasszonyoknak és a konyhában jártas személyeknek is. Sikerük valószínűleg pont az egyszerűségükben rejlik, hisz rövid, gyors, frappáns megoldása ez a tudás, ötlet átadásának. Egy próbát megér, maximum nevettek majd egyet a félresikerült eredményen.
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.