Igazán szaftos, ízekben gazdag fogás, nem bonyolult elkészíteni, színes és izgalmas, nagy sikert aratott, ezért szívesen megosztom veletek.
Csirkecombfilét viszonylag kevesen használnak a konyhában, a csirkecomb csontosan kerül leggyakrabban bundázásra vagy tepsibe, serpenyőbe, aki pedig csont nélküli hússal dolgozik, többnyire csirkemellet választ. Pedig… Pedig a csirkecomb sokkal szaftosabb, ízletesebb, érdemes kipróbálni. Ha otthon filézzük, akkor a csontból főzhetünk erőlevest vagy alaplevet, vagy aprólékkal megfőzhetjük húslevesnek, szóval nem megy kárba, de vásárolhatjuk is filézve.
A csirkecombfilét most zöldfűszeres túrókrémmel töltöttem, fegöngyöltem, majd baconbe tekertem: mondhatom, hogy kapott ízeket kívülről és belülről is, porhanyósra, finom szaftosra sült a hús, a bacon pedig jó ropogósra.
És ha már ilyen finomság készült, igyekeztem egy izgalmas köretet kitalálni hozzá: kuszkusz készült, amit színes pirított zöldségekkel forgattam össze, kétféle kaliforniai paprikával és cukkinivel, valamint egy kis pirított kesudióval. Csak ajánlani tudom!
Zöldfűszeres túrós csirkecombfilé cukkinis kuszkusszal és pirított kesuval
Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítés: A csirkecombot kiklopfolom, fűszerezem. Kiterítem a bacont, és ráhelyezem a húsokat. A túrót, a krémsajtot és a joghurtot összekeverm, hozzáadom a zöldfűszereket, és a hússzeletekre lapítom, majd óvatosan összetekerem. Rozmaring kíséretében tepsibe teszem, és 220 fokon kb. 1 órán át sütöm.
Közben a kuszkuszt kevés olajon megfuttatom, és zölségkockás vizzel (2x annyival, mint a kuszkusz mennyisége) felöntöm. Miután felszívta a folyadékot, elzárom alatta a lángot, és 20 percet lefedve állni hagyom.
Kevés olívaolajon megpirítom a kockára vágott cukkinit, a paprikakockákat és a kesut, majd óvatosan hozzákeverem a kuszkuszhoz.
A csirketekercseket felszeletelve tálalom a zöldséges kuszkusszal.