Írd be, mit keresel:

50 receptből 48-at ettem végig – ilyen volt édességfüggőként csokis könyvet fotózni

Fotósként sokféle területen kipróbálta már magát Hámori Zsófi, a Cookta Nagy Csokoládékönyvének fotósa. Egyik kedvence a gasztrofotózás, csakhogy csokifüggő is, így többszörös kihívás volt számára ez az izgalmas munka. Erről mesél most.

Cookta - 2016.12.08.
50 receptből 48-at ettem végig – ilyen volt édességfüggőként csokis könyvet fotózni

„Nagy kihívás és élvezkedés egyszerre a gasztrofótózás: az ételek gyönyörű textúrája, a fénnyel való játszadozás és a prop stylist kreatívkodása rengeteg flow-élményt okoz – persze, persze. Ez mind igaz is, de amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy végigkóstolhatom az összes finomságot. Lássuk, hogyan lehet túlélni egy 50 receptes csokoládékönyv fotózását, ha történetesen odavagy az édességért!

Objektum doboz

A válasz: sehogy. Viccen kívül. Az első nap volt a legrosszabb, ekkor ugyanis még zöldfülűként nemhogy végigkóstoltam az aznapi fotóalanyaimat, de volt, amiből dupláztam, sőt, tripláztam is. Délre már túl voltam háromféle tortán, kétféle aprósüteményen és még egy-két krémes finomságon. Minden desszertnél eldöntöttem, hogy a következőt kihagyom majd. De hogyan is hagyhattam volna ki, amikor a cukrász és a stylist kezei alól olyan csodák kerültek ki, mint ez a Sacher-torta?

Forrás:
Hámori Zsófia
Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra

Aznap egész éjjel forgolódtam az engem gyötrő hőhullámok és rémálmok miatt. Azt hiszem, valami ilyesmi lehet a cukormérgezés.

A második napon már kész tervvel indultam útnak: mindenből csak egy picike falatot lehet enni. Az elején kivitelezhetőnek tűnt a dolog, viszont ebéd után sorra olyan sütik készültek, amik mind a kedvenceim, úgyhogy sajnos itt is elvéreztem. A csapat végig azon viccelődött, hogy az utolsó napokon már biztos nem fogok semmit megkóstolni, sőt: jó időre nem is tudok majd csokira nézni. Maradjunk annyiban, hogy az ellenkezője történt.

Az 50 receptből 48-at ettem végig. Pár nap alatt. Be kellett látnom, hogy életveszélyes munka ez egy édesszájú ember számára.”

Nézzétek meg, miket kóstolt és fotózott Zsófi, és mi minden finomság van benne a szépséges könyvünkben >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.