Ismét egy rántotthús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében!
Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön „bundás étel” (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra.
Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes barackkal fantasztikusan felturbózhatjuk. Ja, és látványnak sem utolsó, a gyerekeim imádták. 🙂
Sajttal és barackkal töltött csirkemell
Hozzávalók:
A bundázáshoz:
Elkészítés: A csirkemellet félcentis „lapokra” vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Megszórjuk minden oldalukat sóval, borssal, őrölt gyömbérrel.
A barackot és a sajtot szeletekre vágjuk, a lapok közepére teszünk 1-2 darabot, összehajtjuk, a széleket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
A szokásos módon panírozzuk (a tűzött széleken én duplán szoktam). Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti körettel – pl. mazsolás rizzsel – tálaljuk.