Írd be, mit keresel:

Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

Ismét egy rántotthús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében!

Cookta - 2016.12.16.
Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön „bundás étel” (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra.

Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes barackkal fantasztikusan felturbózhatjuk. Ja, és látványnak sem utolsó, a gyerekeim imádták. 🙂

Forrás:
Hajós Ágnes

Sajttal és barackkal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 barack (befőtt)
  • 15 dkg jó minőségű gouda vagy emmentáli sajt
  • só, bors
  • őrölt gyömbér

A bundázáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

 
Elkészítés: A csirkemellet félcentis „lapokra” vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Megszórjuk minden oldalukat sóval, borssal, őrölt gyömbérrel. 

A barackot és a sajtot szeletekre vágjuk, a lapok közepére teszünk 1-2 darabot, összehajtjuk, a széleket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. 

A szokásos módon panírozzuk (a tűzött széleken én duplán szoktam). Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ízlés szerinti körettel – pl. mazsolás rizzsel – tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.