Írd be, mit keresel:

Könnyű, finom és egészséges: banáncsipsz házilag

Eljött az évnek azon szakasza, amikor tényleg MINDEN az evés körül forog: a nyáron nagy nehezen leadott kilók pedig ez alatt a két-három hét alatt alattomosan visszakúsznak, és minden kezdődhet elölről. De mit tegyünk, ha az ünnepek alatt az alakunkra is odafigyelnénk, de az édességről sem mondanánk le? Ehhez hoztunk most nektek egy nagyszerű receptet!

Cookta - 2016.12.16.
Könnyű, finom és egészséges: banáncsipsz házilag

Almacsipsz, répacsipsz, cukkinicsipsz… A zöldséges-gyümölcsös egészséges rágcsáknak se szeri, se száma, egy csomó receptet már mi is mutattunk nektek. Egyre többel találkozhatunk már a boltok polcain is, de azért lássuk be, ezek sokkal drágábbak és sokkal kisebb adagok, mint ha mi magunk, otthon készítettük volna. Most egy különleges, igazi téli finomságot, a banáncsipszet mutatjuk be, amit a fahéj és a narancslé melengető kombinációja varázsol igazán ellenállhatatlanná.

Forrás:
iStock

Fogyaszthatjuk reggelire, tízóraira, uzsonnára, edzés előtt és edzés után, de akkor is, ha csak bekuckóznánk a tévé elé, és ki sem mozdulnánk egész nap. Édes, energiát adó, és nem mellesleg sokkal kevésbé hizlal, mint ha burgonyaszirmot vagy csokit majszolnánk!

A recepthez mindössze

  • banánra
  • narancsra
  • és fahéjra,

na meg persze egy sütőre lesz szükségünk. Egyetlen hátulütője, hogy három-négy órán át kell sütni, hogy jó ropogós végeredményt kapjunk, ezért érdemes minél több adagot csinálni belőle egy szuszra – dobozban tárolva jó sokáig eláll.

Elkészítés: A banánokat karikára vágjuk, és egy kifacsart narancs levébe áztatjuk. Ezután meghintjük a darabokat fahéjjal, 50-60 fokra előmelegített sütőbe toljuk 1-2 órára (vigyázzunk, ne égjen meg!), félidőben pedig megforgatjuk a szeleteket. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna karikákat kapunk. Amint kihűlt, már fogyasztható is!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.