Írd be, mit keresel:

Édes és sós ropogtatnivalók ünnepi hangulatban

Végy egy csomag leveles tésztát, nyújtsd ki nagyon vékonyra, és pár perc alatt varázsolj belőlük aranyló, nagyon ropogós és fűszeres kekszeket!

Cookta - 2016.12.25.
Édes és sós ropogtatnivalók ünnepi hangulatban

Tökéletes vendégváró, jó kis ropogtatnivaló társasozás vagy közös filmnézés mellé az ünnepekre hangolt ropogós rágcsa, akár édesen, akár sósan készítjük. Pofonegyszerű és nagyon mutatós, az édes keksz kávé, tea mellé is remek, a sós változat egy pohár bor mellé ideális, de akár mártogatóshoz is kínálhatjuk.

Különösen mutatós, ha először köröket szaggatunk ki, majd a körből tetszés szerinti mintát, és mindkét inverzet megsütjük. Karácsony apropóján használhatunk csillagot és fenyőt, illetve bearanyozhatjuk a sütikéket egy kis kurkumával vagy színezett cukorral, ennek hiányában barnacukorral.

Az alábbi videóban jól követhető a munkafolyamat, de alatta megtalálható az írott recept is!

Objektum doboz

Ropogós keksz sósan és édesen

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás

A sós változathoz:

  • kevés kurkuma
  • sós pirított szezámmag

Az édes változathoz:

  • kevés porcukor
  • vaníliaőrlemény (vagy vaníliás cukor)
  • aranyszínű kristálycukor vagy nádcukor

Elkészítés: A leveles tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, majd nagyobb köröket szaggatunk belőle. Lekenjük felvert tojással, és a feléből csillagokat, a másik feléből fenyőket – vagy tetszőleges formákat – szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A felét megszórjuk pici kurkumával és sós szezámmaggal – vagy szezámmaggal és kis sóval –, a másik felét vaníliás porcukorral és egy kevés nádcukorral.

200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 5 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.