Igazi klasszikus kedvenc, megkerülhetetlen és elképesztően finom sütemény a kókuszkocka, amit nem is nehéz elkészíteni, sokféle módon variálható, de leginkább a mérettel és a csokiszósszal érdemes játszani.
A kókuszkocka nem más, mint piskóta felkockázva, csokiszószba forgatva, kókuszba hempergetve, de ez a hármas elképesztően jó szövetséget alkot. Míg a menzákon és a munkahelyi büfékben a piskóta dominál, otthon érdemes falatnyi darabokra vágni a piskótát, hogy minél csokisabb és kókuszosabb legyen a kókuszkocka.
Egyszerű, de nagyszerű desszert következik, amit olvasónk, Patrícia küldött sütis receptversenyünkre, kicsit ünnepire hangolva, a tésztába egy kis mézet csempészve: „A vőlegényem kívánságára készítettem az ünnepekre ezt a süteményt, ami nem más, mint a kókuszkocka, mindenki kedvence!”
Kókuszkocka
Hozzávalók:
A tésztához:
Az öntethez:
A beforgatáshoz:
Elkészítés: A tésztához a megolvasztott margarint a cukorral összekeverem, a tojásokat egyenként hozzáadom, majd a mézet és a tejet is. Legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 30 x 27 cm-es magas falú tepsibe simítom a tésztát, és 180 °C-on kb. 25 perc alatt világosra sütöm.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm.
Ha kihűlt a tészta, felkockázom, egy villa segítségével a langyos öntetbe belemártom, majd a kókuszreszelékbe forgatom.
A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!
Küldj te is receptet ünnepi receptversenyünkre, és nyerd meg a Nagy Csokoládékönyvet! >>