Írd be, mit keresel:

Kókuszkocka, a kihagyhatatlan klasszikus

Igazi klasszikus kedvenc, megkerülhetetlen és elképesztően finom sütemény a kókuszkocka, amit nem is nehéz elkészíteni, sokféle módon variálható, de leginkább a mérettel és a csokiszósszal érdemes játszani.

Cookta - 2016.12.28.
Kókuszkocka, a kihagyhatatlan klasszikus

A kókuszkocka nem más, mint piskóta felkockázva, csokiszószba forgatva, kókuszba hempergetve, de ez a hármas elképesztően jó szövetséget alkot. Míg a menzákon és a munkahelyi büfékben a piskóta dominál, otthon érdemes falatnyi darabokra vágni a piskótát, hogy minél csokisabb és kókuszosabb legyen a kókuszkocka.

Egyszerű, de nagyszerű desszert következik, amit olvasónk, Patrícia küldött sütis receptversenyünkre, kicsit ünnepire hangolva, a tésztába egy kis mézet csempészve: „A vőlegényem kívánságára készítettem az ünnepekre ezt a süteményt, ami nem más, mint a kókuszkocka, mindenki kedvence!”

Forrás:
Sétáló Patrícia

Kókuszkocka

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 8 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej

Az öntethez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 0,5 dl tej

A beforgatáshoz:

  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A tésztához a megolvasztott margarint a cukorral összekeverem, a tojásokat egyenként hozzáadom, majd a mézet és a tejet is. Legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 30 x 27 cm-es magas falú tepsibe simítom a tésztát, és 180 °C-on kb. 25 perc alatt világosra sütöm.

Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és összefőzöm.

Ha kihűlt a tészta, felkockázom, egy villa segítségével a langyos öntetbe belemártom, majd a kókuszreszelékbe forgatom.

Forrás:
Sétáló Patrícia

A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!

Küldj te is receptet ünnepi receptversenyünkre, és nyerd meg a Nagy Csokoládékönyvet! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.