Írd be, mit keresel:

Túrógombóc sütőben sütve, fűszeresen

Nagymamám túrógombóca (számomra) a legjobb a világon, ehhez kétség nem férhet. Gyakran készítem is ezzel a klasszikus módszerrel, de néha érdemes újítani kicsit.

Cookta - 2016.12.28.
Túrógombóc sütőben sütve, fűszeresen

Nemrég a Facebookon valamelyik csoportban találkoztam a sütőben sült verzióval, és nagyon megtetszett, el is készítettem. Ez a túrógombóc is ellenállhatatlanul finom lett, igazából nem is tudnám megmondani, melyik a jobb. Pillanatok alatt elfogyott…

Forrás:
Hajós Ágnes

Kicsit változtattam az eredeti recepten, hogy az ízét különlegesebbé tegyem, a gombócokat pedig kicsit puhábbá, így a tejfölt egy kis kardamommal és fahéjjal fűszereztem, a gombóc „tésztájába” pedig habbá vert tojásfehérjét kevertem. Nagyon finom!

Sütőben sült túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 4 tojás
  • 5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • pici só

 
Elkészítés: A túrót összekeverjük 2 tojás sárgájával (a fehérjéket félretesszük későbbre), a porcukorral, a citromhéjjal, csipet sóval és a búzadarával. Egy órára tegyük hűtőbe, hogy a búzadarának legyen ideje magába szívni a nedvességet.

Közben a tejfölt elkeverjük a másik két tojással, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kardamommal. 

A maradék 2 fehérjét kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a túrós masszához. Kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, egy tűzálló tálba rakosgatjuk, közéjük-rájuk öntjük az ízesített tejfölt.

180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára, de sütőfüggő. Akkor jó, ha a tejföl megdermed, itt-ott világosbarnára sül.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.