Írd be, mit keresel:

Mit hoz az új év? – 2017 gasztrotrendjei

Már tavaly is elmondhattuk, hogy egyre tudatosabban élünk és táplálkozunk, nemcsak az egészségtudatosság, de a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság is mind fontosabb szemponttá vált. Szerencsére ez a tendencia 2017-ben is folytatódik, legalábbis a francia gasztromagazin, az ELLE à table ezt jósolja.

Cookta - 2017.01.03.
Mit hoz az új év? – 2017 gasztrotrendjei

Év elején mindenkit foglalkoztat, melyek lesznek a trendek, a kedvelt ételek és irányok, egyáltalán milyen újdonságokra számíthatunk a gsztronómiában… Íme 5 izgalmas újdonság és irány!

Zöldséges joghurt

Az Egyesült Államokban már most nagyon népszerűek a zöldségekkel gazdagított, különféle izgalmas ízpárosításokban kapható és készülő édes joghurtok, amelyek így nemcsak gyümölcsöt, hanem zöldségeket is tartalmaznak, például céklát, répát, sütőtököt, paszternákot vagy paradicsomot… A süteményekben egyre kevésbé idegenkedünk az egészséges zöldségektől, miért ne lehetne jó a zöldséges joghurt is?

Forrás:
Bluehillyogurt.com

Görögdinnyevíz

A most olyan nagyon felkapott és szuperegészséges kókuszvíz után a következő kedvencnek a görögdinnyevíz sejthető. A magas likopintartalmú gyümölcs nagyon hatékony antioxidáns, rengeteg káliumot tartalmaz, természetesen édes, de nem kalóriadús, könnyen és gazdaságosan kinyerhető a leve, tiszta és természetes ital, minden esélye és erénye megvan, hogy 2017 kedvence legyen.

Algák és napraforgómag

Egyre többen választják a vegetáriánus és vegán életmódot, vagy élnek olyan táplálékérzékenységgel, ami miatt nem fogyasztanak állati fehérjét. De a nélkülözhetetlen fehérje növényi formában pótolható és pótolandó – ehhez érdemes olyat választani, ami omega-3 zsírsavakban is gazdag, mint például az alga (ami nálunk nem nagyon fog elterjedni), illetve a napraforgómag, ami egyre több formában hódítja majd meg az egészségesebb táplálkozás követőit.

Parfümök ihlette koktélok

London, Berlin és Párizs elegánsabb helyein új koktélok készülnek, mégpedig olyanok, amelyeket nagy parfümgyártók és illataik ihletnek. Givenchy és Dior az élen, de az új kreációk megállíthatatlanul készülnek… Elképzelni sem tudjuk, milyen ízük lehet…

Forrás:
Hotelcaferoyal.com

Még több zöldség, új kedvencek

Az elmúlt néhány évben egyre népszerűb lett a vegán étkezés, sőt életforma, ami idén is tovább hódít, ezt jelzi az is, hogy az idei Bocuse d'Or verseny egyik kötelező fogása vegán (a másik alapja pedig a bresse-i csirke), így a világ legelismertebb szakácsainak is csupa növényi alapanyagból kell olyan ételt készíteniük, amivel a szigorú zsűrit és a lelkes gasztrománokat minden szempontból lenyűgözik. A francia magazin szerint az avokádó és a fodros kel után a cékla, a sárgarépa és a nálunk (még) kevéssé ismert és nem túl imponáló nevű, de nagyon finom zöldség, a tarlórépa lesz az új kedvenc.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.