Ez az a süti, ami már annyira csúnya, hogy szép! Azoknak pedig, akik már kóstolták, kifejezetten szépséges, sőt gyönyörű. A repedezettség sokszor hátrány, de a pöfetegsütinél az a lényeg, hogy minél töredezettebb, annál tökéletesebb!
A délutáni kávé mellé, vendégvárónak, de akár ünnepi desszertnek is megállja a helyét a csokis pöfetegsüti, nagyon csokis, kívül ropogós, belül ragadós, abbahagyhatatlan aprósütemény. Olvasónk, Anett kókusszal gazdagította, ugyanakkor csökkentette a cukor mennyiségét, a végeredmény tökéletes lett!
„Ünnepi vendégvárónak sütöttem, az én variációmban a cukor mennyiségét csökkentettem, amit kókuszreszelékkel pótoltam. Nagyon-nagyon finom és mutatós édesség, amit akár ajándékba is adhatunk vagy vendégségbe vihetünk. Nem bonyolult recept, nem is drága, érdemes kipróbálni, mert mindenhol biztos a siker vele! Kókuszrajongóknak pedig kötelező!”
Csokis-kókuszos pöfeteg
Hozzávalók:
Elkészítése: Egy keverőtálban a lisztet a sütőporral összevegyítjük, hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, majd a kókuszreszeléket is. Végül a tojásokat és a margarint is hozzáadjuk. Én ezt néhány percig alacsony fokozaton keverem géppel. Ha már a margarindarabokat nem látom benne, akkor a gépet leállítom, és kézzel egy nagy gombócba összenyomkodom a tésztát. Fontos, nem kihagyható lépés, hogy 1 órát legalább pihentessük sütés előtt a hűtőben! Az sem baj, ha egy egész éjszakára berakjuk!
A hideg, pihentetett masszából diónyi gömböket formázunk, porcukorban alaposan meghempergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, egymástól kellő távolságot hagyva. Nem kell lapogatni, maguktól felveszik sütés közben az alakjukat!
200 fokon, előmelegített sütőben 10-12 percig kell sütni.
A receptet és a fotót Páskuly Anett küldte. Köszönjük!