A diétázók és testépítők számára az egyik legjobb kombináció a csirkemell és a rizs, igaz, sokan úgy gondolják, hogy hamar unalmassá válik. Tapasztalatból mondhatom, hogy ez nem igaz, és be is bizonyítom ezzel a szuperfinom recepttel!
Ismét egy csirke-rizs „gym”-kaja, és hogy mégse legyen unalmas, egy kicsit felturbóztam néhány kiegészítő hozzávalóval. Köztudott, hogy a csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, sovány húsa zsírt alig tartalmaz, a rizs pedig szuper szénhidrátforrásunk, lassan szívódik fel, és nagyon sok jótékony hatása van. Ehhez társult most egy kis spenót, ami szinte nullakalóriás, ám rostokban és vasban gazdag, illetve egy kis ricotta, ami a tejsavó sűrűje, vagyis kalóriaszegény, de fehérjében gazdag, nagyon krémes finomság.
Került még a tetejére egy kis sovány sajt, illetve mellé színes párolt zöldségekkel összeforgatott rizs: elképesztően finom volt, a csirke húsát szaftossá és omlóssá tette a ricotta, és az egész alig több mint fél óra alatt elkészült.
Én vasárnapi ebédre készítettem, így desszert is készült hozzá, méghozzá a számunkra megunhatatlan banános palacsinta – ennek a receptjét is hamarosan megosztom veletek!
Hozzávalók:
Elkészítése: A csirkemelleket bevagdostam, de nem szabad elvágni őket! Megszórtam kis sóval, borsot őröltem rá.
A spenótot kicsit megpároltam serpenyőben kevés kókuszolajon, picit sóztam, és összekevertem a ricottával. Ezt a masszát nyomkodtam a csirkemellek réseibe. Így került be a sütőbe, és kb. 20-25 perc sütés után még megszórtam reszelt sajttal, és visszatettem 10-15 percre a sütőbe.
Eközben megfőztem a rizst is, illetve megpároltam a zöldségeket. Összekevertem őket, és együtt tálaltam. Valami eszméletlen krémes és finom lett a csirke!