Mi nagyon szeretjük a klasszikus és békebeli ételeket és édességeket, de néha azért érdemes kicsit kitekinteni, hátha jön valami izgalmas újdonság, amit érdemes megkóstolni, kipróbálni, beilleszteni a repertoárba. A legtöbbször nincs új a nap alatt, de azért jó tudni, mi varázsolja el a világot.
Hibrid desszertek
Évek óta népszerűek ezek a kombinált édességek, a legnépszerűbb finomságok párosítása. Brownie és cookie, sajttorta és muffin vagy épp brownie és sajttorta összemixelve, azoknak, akik nem tudnak dönteni, mit süssenek, vagy épp még durvább finomságot szeretnének kreálni. Idén sem lesz leállás, lehet, hogy a macaron-fagyi szendvics lesz az év kedvence!
Mini desszertek
A lilliputi desszertek tovább hódítanak, nemcsak úgy, ahogy Matteo Stucchi olasz cukrász fotózza őket, hanem valóban icipici desszertek formájában… A fél fogunkra sem elég, de a készítőnek igazi kihívás!
Édes tésztába töltött fagyi
A 2016-os nyár egyik nagy szenzációja volt a kürtőskalácsba töltött fagyi, ami az idén annyiban módosul, hogy kalács helyett gofriba vagy más édes, sült tésztából csavart „tölcsérbe” kerülhet majd a jeges desszert.
Szivárványsüti
Már évek óta tart a sokszínű piskóta hóbortja… Először esküvői torták kiváltsága volt a szivárványtortának nevezett szépséges desszert, de mára már mindenki kísérletezik a színezékekkel varázsolt tortával. Ráadásul várható az unikornissal is kombinált változat osztatlan sikere; a legújabb őrületeket ITT találjátok!
Maradunk maradiak, valószínűleg, de figyeljük, hátha lesz igazán friss, újító, szerethető trend! 😉