Írd be, mit keresel:

Mindent bele megunhatatlan palacsinta

Finom és egészséges, diétás és palacsinta – létezik egyáltalán ilyen? Igen, és mostanában nagyon rá is kaptam, mert nagyon egyszerű, gyors és isteni. Reggelire és desszertnek is szoktam ilyen kis puha palacsintákat sütni, próbáljátok ki!

Cookta - 2017.02.04.
Mindent bele megunhatatlan palacsinta

Banán, zabpehelyliszt és tojás kell csak hozzá, illetve egy kis víz és pici szódabikarbóna – ez az alaprecept, de jól variálható egy kis fahéjjal vagy vaníliával, de csokis palacsintának is készítettem már egy kis kakaóport hozzáadva. Édesítőre nincs is szükség hozzá, a banán kellően megédesíti a tésztát, főleg, ha jó érett banánnal készítjük.

Forrás:
Domokos Enikő

Nagyon jó napindítónak, kellő energiát ad, de mivel a zabpehely lassú felszívódású, így egészen ebédig kitart, még úgy is, ha éppen edzést tartok. Desszertnek is ideális, bűntudat nélkül fogyasztható, bármivel rétegezhető, meglocsolható. Az alábbi emeletes változat például a vasárnapi ebéd desszertje lett, és nem csak nekem ízlett! 😉

Banános zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 2,5 dl zabpehelyliszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés: A banánt villával összetöröm, hozzáadom a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást, ízesítem egy kis őrölt fahéjjal, elkeverem. 

Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítok, kis merőkanálnyi adagokat teszek a masszából a serpenyőbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm. 

Szeletelt banánnal és mazsolával rétegeztem most, de bármilyen friss és aszalt gyümölccsel, de akár joghurttal, mézzel is nagyon finom.

Forrás:
Domokos Enikő

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.