Írd be, mit keresel:

Megéri az elviteles kávé? Kalkuláció és kávéteszt!

Reggel legtöbben kávéval indítjuk a napot, aztán a nap folyamán még ledöntünk belőle újabb és újabb adagokat a túlélés érdekében. Van, aki készít egy finom lattét a munkahelyén, és van, aki leszalad az irodából a törzshelyére, hogy beszerezze a számára legfinomabb tejes csodát. Sokan ragaszkodnak a szokásos helyükhöz és megszokott kávéjukhoz, de vajon egy vakteszten felismernék a jól megszokott ízeket?

Cookta - 2017.02.10.
Megéri az elviteles kávé? Kalkuláció és kávéteszt!

Mojzes Nóra, a VOUS szerkesztője reggel általában lefőz egy finom french presst a kedvenc kávéőrleményéből, aztán vagy felmarkol belőle egy adagot a kulacsában, vagy főz egyet az irodában, miután beért, de szinte soha nem vásárol elviteles kávét.

Hogy miért nem híve a take away kávénak?

  • drága;
  • felesleges hulladéktermeléssel jár;
  • miért vásárolna, ha magának is el tudja készíteni a kedvenc kávéjából?

Jó néhányan vannak az irodában, akik viszont nem így gondolkodnak, és minden reggel papírpohárral a kezükben érkeznek, majd ebéd után újra meglátogatják a kedvenc helyüket egy újabb adagért. A félreértés elkerülése végett: nincs semmi elítélendő ebben, de érdemes feltenni a kérdést, hogy mégis mennyi az annyi… Egy kevés osztás-szorzás után megdöbbentő számokat kapunk a havi kávébudgetet illetően!

Forrás:
Hámori Zsófia

500-600 forintnál olcsóbban nemigen juthatunk egy jó lattéhoz, nem az automatáshoz, ami azonban azt jelenti, ha még a legkisebb összeggel is számolunk, tádám… havi 10 000 alatt nem ússza meg az, aki az elviteles kávé rajongója!

A VOUS-lányok vakteszten meg is kóstolták kedvenc take away lattéikat, és nagyon meglepő lett az eredmény >> 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.