Reggel legtöbben kávéval indítjuk a napot, aztán a nap folyamán még ledöntünk belőle újabb és újabb adagokat a túlélés érdekében. Van, aki készít egy finom lattét a munkahelyén, és van, aki leszalad az irodából a törzshelyére, hogy beszerezze a számára legfinomabb tejes csodát. Sokan ragaszkodnak a szokásos helyükhöz és megszokott kávéjukhoz, de vajon egy vakteszten felismernék a jól megszokott ízeket?
Mojzes Nóra, a VOUS szerkesztője reggel általában lefőz egy finom french presst a kedvenc kávéőrleményéből, aztán vagy felmarkol belőle egy adagot a kulacsában, vagy főz egyet az irodában, miután beért, de szinte soha nem vásárol elviteles kávét.
Hogy miért nem híve a take away kávénak?
Jó néhányan vannak az irodában, akik viszont nem így gondolkodnak, és minden reggel papírpohárral a kezükben érkeznek, majd ebéd után újra meglátogatják a kedvenc helyüket egy újabb adagért. A félreértés elkerülése végett: nincs semmi elítélendő ebben, de érdemes feltenni a kérdést, hogy mégis mennyi az annyi… Egy kevés osztás-szorzás után megdöbbentő számokat kapunk a havi kávébudgetet illetően!
500-600 forintnál olcsóbban nemigen juthatunk egy jó lattéhoz, nem az automatáshoz, ami azonban azt jelenti, ha még a legkisebb összeggel is számolunk, tádám… havi 10 000 alatt nem ússza meg az, aki az elviteles kávé rajongója!
A VOUS-lányok vakteszten meg is kóstolták kedvenc take away lattéikat, és nagyon meglepő lett az eredmény >>