Néhány napja nyitott meg Budapest és egyben a világ első ilyen jellegű DIY étterme. Most joggal kérdezheti bárki, miért akarna valaki egy olyan étterembe menni, ahol magunknak kell elkészítenünk azt, ami a tányérunkra kerül. A válaszra társoldalunk, a VOUS csapata is kíváncsi volt, ezért ellátogattak a Budapest Makery megnyitójára, és egyáltalán nem bánták meg.
Ismeritek a Budapest Bakeringet, vagyis azokat az apró gurulós trolikat, villamosokat és buszokat, amelyek a ring névre hallgató péksütiket/szendvicseket árulják a belvárosban? Imádnivaló kezdeményezés, nemde? Na ennek az úriembernek, Lendvai Ádámnak köszönhetjük ezt a legújabb őrületet is, ami jóval többet nyújt, mint egy hagyományos étterem.
Budapest Makery – főzz magadnak!
Ezt a helyet kapásból ajánlanánk azoknak, akik szeretnek főzni, vagy épp nem, akit érdekel a gasztronómia, aki nem szeret maga után mosogatni, akinek kicsi a konyhája, vagy kollégiumban él, ahol egyáltalán nincs hol elkészíteni az ételeket, de néha szívesen összedobna pár finom falatot, vagy szívesen főzne a barátaival. Elsajátítana pár új receptet, vagy csak fejlesztené a főzési készségeit, és kipróbálna valami újat, vagy csak enne egy jót. Imádja a főzős videókat, de még egyiket sem próbálta ki, szívesen hív vacsoravendégeket, de nem szeretne négyféle ételt megfőzni, vagy úgy érzi, magára marad egyedül a konyhában, míg a barátai iszogatnak, és ő a főzés miatt mindenből kimarad.
Közösségépítés, tanulás, móka és kacagás
Merthogy ez az étterem jóval több, mint hagyományos társai. Ide nemcsak beül az ember egy fröccsre és egy finom vacsira, persze ezt is lehet – hiszen kérésre akár a szakácsuk is elkészítheti az ételeket –, de ennél sokkal jobb program, ha a vendég magának készíti el.
Hogyan? Itt kiderül, és rengeteg fotót is találtok az új helyről >>