Írd be, mit keresel:

Egy étterem, ahol a vendég főz – hogy mi a jó benne?

Néhány napja nyitott meg Budapest és egyben a világ első ilyen jellegű DIY étterme. Most joggal kérdezheti bárki, miért akarna valaki egy olyan étterembe menni, ahol magunknak kell elkészítenünk azt, ami a tányérunkra kerül. A válaszra társoldalunk, a VOUS csapata is kíváncsi volt, ezért ellátogattak a Budapest Makery megnyitójára, és egyáltalán nem bánták meg.

Cookta - 2017.02.14.
Egy étterem, ahol a vendég főz – hogy mi a jó benne?

Ismeritek a Budapest Bakeringet, vagyis azokat az apró gurulós trolikat, villamosokat és buszokat, amelyek a ring névre hallgató péksütiket/szendvicseket árulják a belvárosban? Imádnivaló kezdeményezés, nemde? Na ennek az úriembernek, Lendvai Ádámnak köszönhetjük ezt a legújabb őrületet is, ami jóval többet nyújt, mint egy hagyományos étterem.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Budapest Makery – főzz magadnak!

Ezt a helyet kapásból ajánlanánk azoknak, akik szeretnek főzni, vagy épp nem, akit érdekel a gasztronómia, aki nem szeret maga után mosogatni, akinek kicsi a konyhája, vagy kollégiumban él, ahol egyáltalán nincs hol elkészíteni az ételeket, de néha szívesen összedobna pár finom falatot, vagy szívesen főzne a barátaival. Elsajátítana pár új receptet, vagy csak fejlesztené a főzési készségeit, és kipróbálna valami újat, vagy csak enne egy jót. Imádja a főzős videókat, de még egyiket sem próbálta ki, szívesen hív vacsoravendégeket, de nem szeretne négyféle ételt megfőzni, vagy úgy érzi, magára marad egyedül a konyhában, míg a barátai iszogatnak, és ő a főzés miatt mindenből kimarad.

Közösségépítés, tanulás, móka és kacagás

Merthogy ez az étterem jóval több, mint hagyományos társai. Ide nemcsak beül az ember egy fröccsre és egy finom vacsira, persze ezt is lehet – hiszen kérésre akár a szakácsuk is elkészítheti az ételeket –, de ennél sokkal jobb program, ha a vendég magának készíti el.

Hogyan? Itt kiderül, és rengeteg fotót is találtok az új helyről >>

Forrás:
Kerepeczki Anna

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.