Írd be, mit keresel:

Ki főz és mit a 2017-es Oscar-gálára?

Az idén 89. alkalommal rendezik meg a filmes világ legnagyobb buliját, az Oscar-díj-átadó gálát, amikor kiosztják az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája által kiválasztott legjobb művészek, alkotók és filmek díját. Hatalmas a felhajtás, az izgalom és a nyüzsgés, a világhírű eseményt pedig egy hatalmas bál zárja – persze extra finomságokkal. Nézzük csak az Oscar-menüt!

Cookta - 2017.02.26.
Ki főz és mit a 2017-es Oscar-gálára?

Wolfgang Puck valamit nagyon tudhat, ugyanis idén már 23. alkalommal az ő felügyelete és ötletei alapján készül 2017. február 26-ára a fényűző Oscar-menü, méghozzá 1200 meghívott vendég számára. Az osztrák születésű sztárséfnek tengernyi étterme van, sőt több Michelin-csillaga is.

Rengetegféle fogás szerepel a kínálatban, amit kis adagokban, szinte falatokban tálalnak, mégpedig azért, hogy egyrészt minél többféle ételkölteményt kóstolhassanak a vendégek, másrészt azért, mert szeretnék, ha a rendezvény kötetlen lenne, amire a vendégek igényt is tartanak: így könnyedén jöhetnek-mehetnek, beszélgethetnek, szövögethetik a kapcsolatokat, újabb filmterveket, arról nem is beszélve, hogy a hosszú ceremónia után senkinek sincs kedve újra leülni, sokkal inkább jönni-menni. Nem is a vacsora a lényeg itt, hanem az, hogy a filmes világ legnagyobbjai közvetlenül együtt lehessenek, ünnepelhessenek. 

Objektum doboz

A menükínálat vendégváró falatkákból, előételekből, főételekbő-, szusi-ínálatból és desszertekből áll, és 3 darab A4-es oldalt tölt meg csak a felsorolásuk… Jellegzetesen olyan ételekről van szó, amelyek ötvözik a luxusételek, a fine dining és a partiételek világát, és odafigyelnek arra is, hogy sok glutén- és laktózmentes, valamint vegán fogás legyen.

A menü összeállításánál Wolfgang Puck és csapata törekszik arra, hogy csupa újdonság kerüljön a menübe, de vannak olyan bevált korábbi kedvencek, amelyeket a hírességek visszakövetelnek. Barbra Streisand és John Travolta például egy bizonyos szarvasgombával ízesített csirkés pitét követelt az idei gálára, míg Viola Davis a szakács speciális sajtos makaróniját.

Objektum doboz

Néhány érdekesség a menüről:

  • Az egyik vendégváró falatka nem más, mint pattogatott kukorica, csakhogy szarvasgombás ízesítéssel és ehető aranyfüsttel bevonva.
  • Az idei év egyik kedvencének a homár corn dogot tippelik a szervezők, ami a klasszikus corn dog, azzal a különbséggel, hogy a homár húsából könnyű mousse-t készítenek, ezt formázzák kolbászkákká, majd mártják meg a kukoricás bundában, sütik ki olajban, és kínálják csípős-pikáns jalapeno-szósszal.
  • A legnépszerűbbek a miniburgerek, a tésztás fogások és a szusitálak. 
  • A már fentebb említett csirkés pite és sajtos makaróni mellett a korábbi kedvenc fűszeres tonhaltatár sem maradhat ki a menüből, amit blinivel és kaviárral tálalnak.
  • A desszertkínálat egyik fénypontja a 24 karátos ehető arannyal bevont Oscar-szobrocska.
Objektum doboz

És néhány szám:

  • 1200 meghívott vendégnek készül a menü
  • 10 kg farmon nevelt kaviárt tálalnak ki
  • 250 darab homárt használnak fel az ételekhez
  • 6500 Oscar-szobor formájú laposkenyeret sütnek
  • 2400 üveg Piper Heidsieck márkájú pezsgővel készülnek

Vajon minden el fog fogyni?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.