Írd be, mit keresel:

3 pici titokcukrászda, amiért rajongunk

Cukrászda sok van, jó cukrászda viszont kevés. Olyan, ahol igazi alapanyagokból kreatívan és szabadon, saját inspiráció alapján különlegességek készülnek. Három olyan parányi kis kézműves cukit szeretnénk bemutatni nektek, ahol sosem csalódhattok, bármit is válasszatok.

Cookta - 2017.02.26.
3 pici titokcukrászda, amiért rajongunk

Édesem!

Nagyon barátságos és picurka cukrászda az Édesem, a sütemények helyben készülnek, mindig más és más, nincs is nagyon állandó kínálat, de vissza-visszatérő kedvencekre mindig számíthatunk. Pár ülőhely van csupán, ami nyáron egy kis terasszal is kibővül a szemközti Millenáris területén, a Kisrókus utca túloldalán. A hely maga nagyon bájos, a falakat a békebeli nagy klasszikus Dobos-szakácskönyv lapjaival tapétázták. 

Forrás:
Édesem – FB-oldal

A kínálatban a tortáktól az aprósütikig, a kekszektől szezonálisan az izgalmas jég-popokig (vagyis pálcás jégkrémekig) sokféle izgalomra számíthatunk, különleges ízkombinációkra, remek minőségű alapanyagokra, és minden édességben van egy kis csavar, izgalom. A tulajdonos és cukrász, Márk Szonja szakácskönyvéből pedig a kóstolt kedvenceket akár otthon is elkészíthetjük.

További infók és képek >>

Forrás:
Édesem – FB-oldal

Asztalka

Igazán különleges hely az Asztalka, nem is nevezhető cukrászdának a szó hagyományos értelmében, mert sokkal több annál. Egyrészt egy nagyon meghitt, barátságos lakás, ahol nincsenek egyenszékek és -asztalok, minden bútor, pohár, csésze, villa egyedi, és nemcsak a sütiket és a kávékat tehetjük magunkévá, de az eklektikusan harmonikus lakásbelső tárgyait is megvásárolhatjuk, ha valamelyikbe beleszeretünk.

Forrás:
Asztalka – FB-oldal

Minden desszert a helyszínen készül, a kínálat folyamatosan változik: ahogy fogynak a sütik, jönnek az újabbak. Találunk klasszikusokat és kreatív kombinációkat is. Az Erzsébet híd budai lehajtójánál, a templom melletti kis cukrászda nyáron nagyon hangulatos terasszal is kibővül. Az Asztalkában nagyon jópofa programokat is szerveznek, különféle workshopokat és pop-up eseményeket, legutóbb például esküvői dekor és desszert témában.

További infók és képek >>

Forrás:
Asztalka – FB-oldal

Major Cukrászda

A klasszikusabb vonalat követi a Maros utca picurka cukrászdája, remek kelt és leveles klasszikusok, minden aprócska méretben, kimérve, akár többfélét is összeválogathatunk a falatnyi pogácsákból, csigákból, táskákból, de a krémesebb desszertjeik is igazán remekek. Nagyon erős a csokis vonal, és széles választékot találunk a különféle mentes és paleo vonalon is.

Forrás:
Major cukrászda – FB-oldal

Jópofa marcipános minitortákkal készülnek mindenféle szezonális alkalomra, de szinte bármilyen születésnapi formatortát elkészítenek, legyen az traktor, dinoszaurusz vagy a Star Wars világa, ráadásul mindezt kompromisszumok nélkül: vagyis nemcsak a külső lesz tökéletes, de a belső is hibátlan és nagyon finom.

További infók és képek >>

Forrás:
Major cukrászda – FB-oldal

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.