Írd be, mit keresel:

Melegszendvics másképp: baconnel és sajttal töltött bagett

Mindenkivel előfordul, hogy se kedve, se ideje pepecselni a főzéssel, mégis jólesne valami meleg étel. Ilyenkor jön jól a melegszendvics, amit egyszerűen és gyorsan összedobhatunk – akár ezzel a szokatlan, de isteni megoldással.

Cookta - 2017.03.14.
Melegszendvics másképp: baconnel és sajttal töltött bagett

A melegszendvics klasszikusan kenyérszeletre pakolt ez meg az sajttal megszórva és kissé megsütve, vagy a két szelet kenyérke közé rakott finomságok toastsütőben összepirítva. De a bagett formája szinte csalogat egy új megoldásra: tölts meg! Ha hosszában felülről bevágjuk, könnyedén megpakolhatjuk a belsejét olyan szaftosabb
dolgokkal, amiknek az egész kenyér átveszi az ízét.

Ebbe a bagettbe most újhagymával összesütött bacon került, a tetejére pedig sajt, de természetesen mehet bele bármi, amit szeretünk, vagy éppen a hűtő kínálatában fellelhető – a lényeg a sajt, és hogy szaftos, illatos legyen, ami a kenyér belsejébe kerül. Így igazán kiadós melegszendvicset kapunk, ami salátával kísérve önmagában tökéletes villámvacsora. A melegszendvics összeállítása 5 perc, a sütése pedig 10, ami alatt össze is állíthatjuk a salátát – és már tálalható is!

Objektum doboz

Baconös-sajtos töltött bagett

Hozzávalók:

  • 2 kisebb bagett
  • 10 dkg kockára vágott bacon
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2-3 evőkanál tejföl vagy natúr krémsajt
  • 5 dkg sajt apróbb kockákra vágva

Elkészítés: A bacont egy száraz és forró serpenyőben kevergetve pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és kevergetve kicsit megdinszteljük.

A bagetteket felül hosszában bevágjuk, a belsejüket megkenjük egy kis tejföllel vagy krémsajttal, megtöltjük az újhagymás baconnel, és megszórjuk a felkockázott sajttal.

180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük, míg a bagett ropogósra sül, a sajt pedig beleolvad.

Félbevágjuk, és ízlés szerinti salátával tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.