Könnyű, kiadós, zöldséges és húsos, gyorsan összeállítható és nagyon finom, ugyanakkor rém egyszerű ez a sütős fogás – sovány, de ízes, mediterrán ízvilágú, aminek senki nem tud ellenállni...
Pulykacombból a legfinomabb, de csirkemellel, sertésszűzzel is készülhet, a lényeg, hogy gyorsan átsülő, soványabb húst válasszunk, ami a zsenge cukkinivel és padlizsánnal, némi paradicsommal, fokhagymával és egy kis rozmaringgal egyszerre sül omlósra…
Diétás fogásnak is tökéletes, de egy kis párolt rizzsel, sült krumplival, burgonyapürével vagy pitakenyérrel kiegészítve akár a hétvégi menüben is megállja a helyét. Nagyon egyszerű, de elképesztően finom, a megfelelő körettel mindenkinek a kedvében járhatunk.
Mediterrán pulykafalatok zöldségesen, csőben sütve
Hozzávalók:
Elkészítés: A pulykacombot falatnyi darabokra vágjuk, és serpenyőben az olaj felén fehéredésig elősütjük, időnként megkeverve.
A cukkinit és a padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük, vagyis félkarikákra vágjuk. A paradicsomot negyedeljük, majd szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk.
A maradék olívaolajat egy sütőtálba vagy tepsibe öntjük, belerakjuk az előkészített zöldségeket, az elősütött húst és a fokhagymát, sózzuk, színes borsot őrölünk rá, majd kézzel vagy kanállal alaposan összeforgatjuk.
190 fokos sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt összesütjük.
Párolt rizzsel, sült krumplival, burgonyapürével vagy pitakenyérrel tálaljuk.