Írd be, mit keresel:

Top 5 nélkülözhetetlen szakácskönyv

Ma már szinte minden recept megtalálható a neten, mégsem beszélünk le senkit néhány fontos és jó szakácskönyvről, aminek igenis helye van a konyhában, még akkor is, ha sokszor egyszerűbb digitálisan rákeresni egy-egy receptre. Top 5 kedvenc szakácskönyvünk következik!

Cookta - 2017.03.20.
Top 5 nélkülözhetetlen szakácskönyv

Vannak olyan alapok, amelyek megkerülhetetlenek, ezekhez jól jön néhány olyan tematikusan felépített alapkönyv, amelyekre bármikor támaszkodhatunk a konyhai folyamatok, alapanyagok, technológiák terén is. A neten nem biztos, hogy minden ellenőrzött, kipróbált, hiteles. Ez az 5 könyv viszont az – és szívből ajánljuk!

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

1. Horváth Ilona: Szakácskönyv

Alapszakácskönyv, generációk nőttek fel rajta, számtalan kiadást megért. A klasszikus magyar konyha minden alapételét a legegyszerűbbtől az ünnepi fogásokig megtaláljuk benne, részletes bevezetőkkel egy-egy ételcsoport előtt.

Minden receptje pontos és jól elkészíthető, tökéletes alap kísérletezgetéshez, variációkhoz. Legyen az bármilyen leves, sült, főzelék vagy kelt tészta, savanyúság vagy mártás, igazi klasszikust készíthetünk Horváth Ilona receptjeit követve. 

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

2. Stahl Judit: Gyors konyha

A praktikusság és az inspiráció miatt ajánljuk, mert mindenkivel megesik, hogy épp nincs ötlete egy gyors vacsorához, és Stahl Judit szakácskönyveiben ötetes, egyszerű, kicsit bátrabb fogások is helyet kapnak, amelyek tényleg annyi idő alatt elkészülnek, mint amennyinek igéri.

A 10-20-30-45 percesre kalibrált receptek között egzotikusabb és háziasabb fogásokat is találunk, gyors vendégvárókat vagy igazi melengető, házias egytálételeket. Remek ötletadó szaladós mindennapokra!

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

3. Váncsa István: Ezeregy+ recept

Vagy bármelyik Váncsa-szakácskönyv, mert most már van Lakoma 1. és Lakoma 2. kötet is, mindegyik elképesztő mennyiségű és minőségű, nagyon izgalmas és kreatív receptet tartalmaz. Csak úgy olvasni is élmény, könnyed és szellemes, egy-egy fejezet előtt részletes – és nagyon személyes hangvételű – bevezetővel a tematikába.

Több kiadást megért már, annak ellenére, hogy egyetlen ételfotó sincs a könyvben, ami szinte elképzelhetetlennek tűnik ebben a nagyon képek dominálta világban. De Váncsa annyira hiteles és jó, hogy szakácskönyvei így is nagyszerűen használhatóak, ha kicsit izgalmasabb ételekre vágyunk.

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra

4. Nagy csokoládé könyv

Igen, igen, ez a mi könyvünk, a Cookta első „igazi” szakácskönyve, és talán nem szép, hogy magunk felé hajlik a kezünk, de édesszájúaknak az egyik legjobb alap lehet, amiben a klasszikusokat, a menteseket, a sütés nélkülieket, a vagányabb csokis édességeket, a bonbonkészítés alapjait nagyon praktikusan és hitelesen foglalja össze Pinczel Orsi fiatal cukrász és Filep Kata, a könyv szerkesztője, mindezt pedig Hámori Zsófi mesésen szép fotói illusztrálják.

A lányok mindent elkészítettek és megkóstoltak, ráadásul rajongtak is értük – szóval csak ajánlani tudjuk!

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

5. Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes

Mindenkinek hasznos lehet ez a szakmailag is megalapozott, komoly háttértudással összeállított speciális szakácskönyv. A táplálékérzékenységgel élőknek nyilván elengedhetetlen egy jó kis útmutató kreatív és ízletes receptötletekkel, hiszen 70 cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába is beilleszthető, vegán fogás leírását tartalmazza, de diétázóknak is tökéletes lehet, vagy olyanoknak, akik néha-néha segítenék szervezetüket egy-egy könnyebb, de finom fogással.

A „mentességre” nehezen áll rá azoknak a gondolkodásmódja, akik nem kényszerülnek erre, pedig olykor kicsit egészségtudatosabban szeretnének élni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.