Írd be, mit keresel:

Tejszínes tavaszi leves – könnyű, kiadós és különleges

Egy jóféle zöldségleves önmagában is tökéletes a maga nemében, de egy kis csavarral, néhány szokatlanabb hozzávalóval egészen új, friss ízvilágot adhatunk neki.

Cookta - 2017.03.27.
Tejszínes tavaszi leves – könnyű, kiadós és különleges

A füstölt halat legfeljebb salátába vagy szendvicsbe tesszük, néha szendvicskrémbe, pedig intenzív íze miatt már egy kevéske is elvarázsolhat például egy tejszínes zöldséglevest. Könnyű, kiadós, de különleges fogást készíthetünk így egészen egyszerűen, egy kis kaporral pedig friss, tavaszias hangulatúvá tehetjük.

Ma már szerencsére a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban, szuperben és hiperben válogathatunk a különféle füstölt halak között. A sovány pisztráng és makréla mellett a kicsit zsírosabb lazac is sokszor egész jó áron beszerezhető – a leveshez pedig nem sok kell belőle, intenzív füstös aromájuk kellemesen megízesítik ezt a melengető, könnyű és selymes fogást.

Tejszínes tavaszi leves füstölt hallal

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • 1/2 karalábé
  • maréknyi fagyasztott zöldborsó
  • 2-3 aszalt paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 10-15 dkg füstölt hal (makréla, pisztráng, lazac)
  • 2 babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát és a zöldségeket meghámozzuk, ízlés szerint felaprítjuk. A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, alaposan átforgatjuk, 3-4 percet dinszteljük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet, és közepes lángon 10–15 perc alatt a zöldségeket puhára főzzük.

Közben asz aszalt paradicsomot és a kaprot finomra aprítjuk, a füstölt halat kisebb vagy nagyobb darabokra vágjuk ízlés szerint.

A tejszínt, az aszalt paradicsomot és a füstölt halat a leveshez adjuk, még 3-4 percig gyöngyözve főzzük, majd tányérokba merjük, és a friss kaporral meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.