Írd be, mit keresel:

Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Nemrég Széll Tamás szuperszakács receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst.

Cookta - 2017.04.04.
Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen is tálalható, de akár másnap, hidegen is nagyon finom. Csirkemell, sok sajt, tejszín – rossz nem lehet.

Szerintem salátával tálalva a legfinomabb, én egy paradicsomos-olajbogyós salátát dobtam hozzá össze. Amúgy vendégvárónak vagy mondjuk piknikre is ideális.

Forrás:
Hajós Ágnes

Tejszínes-sajtos rakott csirke olívás salátával

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 kg csirkemellfilé
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 dl zsíros tejszín
  • vaj az edény kikenéséhez
  • kb. 10 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A salátához:

  • 1 jégsaláta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10-15 dkg fekete, magozott olajbogyó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet

 
Elkészítés: A csirkemellet féltenyérnyi, 1 centi vastag darabokra szeljük, minden oldalukat besózzuk, borsozzuk. A tojásokat felverjük, kicsit megsózzuk, a lisztet és a reszelt sajtot egy-egy tálba szórjuk. Egy jénait kivajazunk. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a reszelt sajtba forgatjuk, az edényben egymásra rétegezzük. A maradék tojást összekeverjük a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. A csirkére öntjük, majd 170 fokos sütőbe toljuk. 30–40 percig sütjük, míg a teteje megbarnul. Kivesszük, langyosra hűtjük.

Közben a jégsalátát csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a koktélparadicsomot is feldaraboljuk. Az olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.

A kihűlt rakott csirkét feldaraboljuk, salátával tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.