Írd be, mit keresel:

Csokoládés banánkenyér – a legjobb, ami az érett banánnal történhet

Olykor előfordul, hogy megfeledkezünk róla vagy elméreteztük a banánvásárlást, és puhulni, barnulni kezd, ilyenkor pedig már nem annyira csábító – viszont éppen ideális egy isteni banánkenyérhez!

Cookta - 2017.04.09.
Csokoládés banánkenyér – a legjobb, ami az érett banánnal történhet

A banánkenyér egy nagyon puha, illatos, jól szeletelhető sütemény, aminek a tésztájába pépesített banán kerül, ami nemcsak azért jó, mert megmentjük a kidobástól a túlságosan érett banánokat, hanem azért is, mert kevesebb cukor és zsiradék kell a sütibe a banánnak hála, ráadásul hosszan friss is marad a gyümölcs nedvességtartalmának köszönhetően.

Süthetjük natúr vagy csokis változatban, tehetünk bele apróra vágott diót, mandulát vagy mogyorót, de akár aprított aszalt gyümölcsöket is, készíthetünk a tetejére csokimázat – minden módon nagyon finom. Most kakaósan és csokidarabokkal készült, hosszúkás tégla- vagy pástétomformában, de ízlés szerint kerek tortának vagy muffinoknak adagolva is megsüthetjük.

Uzsonnára, vendégvárónak, piknikre is ideális, a maradék pedig másnap reggelire is tökéletes!

Csokoládés banánkenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt 
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só 
  • 2 tojás 
  • 20 dkg cukor 
  • 5 dkg olvasztott vaj 
  • 3 érett banán
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a csipet sót egy keverőtálba kimérjük, alaposan összekeverjük. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A banánokat meghámozzuk, és villával vagy botmixerrel pépesítjük. A tojásos keveréket és a banánpépet a lisztes keverékhez öntjük, homogén tésztává keverjük, beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit, és kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk.

170 fokos sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A sütőből kivéve kicsit pihenni hagyjuk, majd a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.