Tudom, hogy még nem „igazi” az eper, de néha muszáj engedni a kísértésnek és elcsábulni... Már pár szem is elég ahhoz, hogy üdévé, nyáriassá varázsoljon például egy turmixot.
Nagyon szeretjük a turmixokat, reggelire és uzsonnára is gyakran készítek, mert egyrészt csupa egészség, másrészt nagyon finom és jól variálható. Bár ebbe az epres-kókuszos italba most alma és banán is került, mégis főszereplő maradt az eper, a többi gyümölcs tartalmat és vitamint adott, de ízben szerényen meghúzódtak a hattérben. A kókuszreszelék pedig nagyon izgalmassá, finommá és mutatóssá tette.
Jó nagy adag lett, kellemesen krémes a banánnak köszönhetően. Mindenmentes – így minden alkalomra mindenkinek szívből ajánlom. 🙂
Epres-kókuszos turmix
Hozzávalók:
Elkészítés: Az almát meghámozom, kicsumázom, kockákra vágom, turmixgépbe teszem, hozzákarikázom a banánt, az epret megmosom, kicsumázom, ezt is hozzáadom a kókuszreszelékkel és az almalével (vagy vízzel) együtt, és összeturmixolom.