Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhető áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni.
A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerűbben, hagyma nélkül, a köretben úgyis van elég.
Az tetszett a legjobban ebben az ételben, hogy a napi zöldségadag simán benne van, amellett nagyon laktató és igazi ízbomba.
Paprikás-tejfölös csirke kuszkuszos zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
A körethez:
Elkészítés: A combokat kicsontozzuk. Egy tálban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával, sóval és szép adag borssal. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a tejfölbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
A kuszkuszt egy tálba szórjuk, kissé megsózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Lefedjük 10 percre.
A spárgák szárának kemény végét lepattintjuk, felette 3 cm-en zöldséghámozóval lehántjuk. Lobogó sós vízben 5 percet főzzük, kivesszük, 4 darabba vágjuk. A lila- és póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és a retket cikkekre, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a spárgák fejét, majd mehet hozzá a többi zöldség. Kevergetve-rázogatva roppanósra sütjük őket, mikor kezdenek alakulni, rájuk szórjuk a sót és a fűszereket, ha kész, elzárjuk a gázt.
A kuszkuszt villával átforgatjuk, a zöldségekhez keverjük.
A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat öntünk, beleborítjuk a csirkefalatokat. Nagy lángon, többször megkeverve pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a mártás is besűrűsödik kicsit alatta.
Tálalás előtt a zöldségeket összekeverjük a kenyérkockákkal, ízlés szerinti mennyiséget tányérra szedünk, hozzákanalazunk a tejfölös csirkekockákból is.