Írd be, mit keresel:

Anyák napi epres süti, kicsiknek is, egyszerűen

Az anyák napja az egyik legjobb ünnep, mert a mamit, a mamát, az anyát, az anyut megölelni és meglepni mindig jó, nevezzük őt akármilyen néven is, sőt a nagyit se felejtsük el. A virág mellett süthetünk is neki egy kis sütit, a kicsiket is bevonva – ezzel az elronthatatlan és mosolyt fakasztó recepttel.

Cookta - 2017.05.05.
Anyák napi epres süti, kicsiknek is, egyszerűen

Nagyon egyszerű és gyors aprósüti a leveles-epres, a legkisebbek is részt vehetnek a sütésben, vagyis a meglepetés készítésében. Valójában nem is recept, tényleg gyerekjáték elkészíteni egy kis felügyelettel, mégis igazi süti, ráadásul nagyon finom: roppanós tésztán szaftosra sült eper egy kis vaníliás illattal. Az alapja kész leveles tészta, amiből kiszúróval kis virágokat szaggatunk, közepére félbevágott epret teszünk, és pár perc alatt megsütjük.

Anyák napjára érdemes virág vagy szív formájú szaggatót választani, de természetesen más formákkal is dolgozhatunk, ha nincs friss eper otthon, akkor egy kis piros lekvárral is helyettesíthetjük a gyümölcsöt, a meglepetés úgy is garantált.

Anyák napi epres süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg apróbb szemű eper

Elkészítés: Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk.

A leveles tésztát kiterítjük, kisimítjuk, az elhabart tojással egyenletesen lekenjük, és egyenletesen megszórjuk 1 csomag vaníliás cukorral. Virág alakú kiszúróformával kiszaggatjuk, a virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A másik csomag vaníliás cukrot egy tálkába öntjük, az eprek vágott felületét belemártjuk, és minden virág közepére teszünk 1-1 szemet.

160 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint tálkába, kosárkába tesszük, és felköszöntjük az édesanyát, nagymamát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.