Írd be, mit keresel:

Piknik praktikusan és környezettudatosan

Ha jó idő, akkor kirándulás és piknik, mert a szabadban lenni és enni jó, még akár munkanapon is, a közeli parkban. Viszont ilyenkor csomagolni kell némi harapnivalót és itókát. Mengyán Eszter, társoldalunk, a Vous.hu főszerkesztője az utóbbi időben gyakran foglalkozik a hulladékmentes életmód témájával, sokszor belegondol, hogy egy-egy tevékenységgel mennyi szemetet termelünk, és hogyan lehetne ezen változtatni. A következőkben a piknikezéshez mutat hulladékmentes alternatívákat.

Cookta - 2017.05.07.
Piknik praktikusan és környezettudatosan

Illetve dehogy csak a piknikezéshez! A következő tippeket hasznosíthatjátok akkor is, amikor

  • reggelit vásároltok munkába menet;
  • valahol ebédet vesztek, amit aztán az irodában esztek meg;
  • hazafele beszaladtok kenyérért, péksüteményért a boltba;
  • vagy bevásároltok.

A vásárlásainkkal ugyanis rengeteg szemetet termelünk, ugyanakkor minden vásárlás egy jó lehetőség arra is, hogy védjük a környezetet.

Forrás:
Molnár Anikó

Vegyünk egy teljesen egyszerű példát: szeretnétek péksüteményt enni, mellé felvágottat és sonkát, egy kis sajtot, salátát vagy olajbogyót, desszertnek kekszet, és jólesne kávé vagy dzsúsz is.

A legrosszabb esetben a péksüteményt műanyag zacsiba, a sonkát, a felvágottat, a sajtot előre szeletelve, vákuumcsomagolásban, a salátát szintén előre csomagolva vagy műanyag dobozban veszitek meg, a kávéhoz papírpoharat kaptok műanyag fedővel. A dzsúsz vagy műanyag flakonban vagy italos kartonban kerül hozzátok.

Ha szendvicset készítetek belőle, akkor előkerül a folpack vagy alufólia, szalvéta, még egy műanyag zacsi. És hoppá, máris mennyi szemetet termeltetek!

Egy fokkal jobb, ha a csemege- és sajtpultból vásároltok sajtot, sonkát, felvágottat, olajbogyót. A kávéhoz termoszt visztek, a dzsúszt pedig elfelejtitek – a szupermarketekben található levek gyümölcstartalma nagyon messze van a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekétől, cserébe rengeteg cukrot tartalmaznak, amire sokszor nem is figyelünk oda, amikor vásárolunk.

Mi lenne a legideálisabb verzió? Mire cseréljük a papírszalvétát, a műanyag evőeszközöket vagy a folpackot? Milyen ételeket készítsünk a zero waste piknikhez? A válaszokat és sok hasznos ötletet találtok ITT >>

Forrás:
Molnár Anikó

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.