Mindenkinek megvannak a jól bevált tárolási módszerei, de sosem árt tanulni újakat, ha azokkal tovább frissek maradnak a megvásárolt zöldségek és gyümölcsök.
A krumplit és a hagymát rendszerint egymás mellett tároljuk, legyen az a kamrában vagy a hűtőben, pedig a hagyma mellett a krumpli csírázni kezd, ellenben ha almával kerül közelségbe, sokkal tovább friss és feszes marad.
Ehhez hasonló praktikus kis trükköket oszt meg velünk a Real Moms videója, amiből azt is megtudhatjuk, hogy
- a banán sokkal tovább friss marad és nem barnul meg, ha a szárát folpack fóliával körbetekerjük,
- az eper friss marad és nem kezd el penészedni, ha enyhén ecetes vízbe tesszük (1 liter víz esetén 1 dl ecet az ajánlott arány),
- a zöldsaláták tovább frissek maradnak, ha műanyag dobozba tesszük, rá pedig egy konyhai papírtörlőt terítünk, ami felszívja a nedvességet,
- a gomba 1 hétig is friss marad, ha papírzacskóba téve tároljuk,
- a brokkoli és a szárzeller roppanós marad, ha alufóliába tekerve tároljuk,
- a spárga, az újhagyma és a zöldfűszerek is hosszan frissek maradnak, ha vízbe állítjuk őket, a vizet pedig rendszeresen cseréljük.