Írd be, mit keresel:

Csokis fonat – villámsüti 15 perc alatt

A sütisütés nem feltétlenül bonyolult és időigényes dolog, és dolgos hétköznapokon is jogunk van egy kis csokis finomsághoz. Ha van otthon egy csomag leveles tésztánk és egy tábla csokink, akkor nagy baj már nem lehet.

Cookta - 2017.05.15.
Csokis fonat – villámsüti 15 perc alatt

A leveles tészta nagyon praktikus jószág, gyors vacsoramentő lehet egy sós pite formájában is, de édességekhez is remek alap, akár gyümölcsös, akár túrós, vagy épp csokis töltelékkel kombináljuk. Az alábbi csokis fonat az egyik legegyszerűbb süti, amit csak elképzelni lehet, de nagyon finom is, és jól variálható akár egy kis mandulával, mogyoróval megszórva, de az is jó, ha a csoki eleve mogyorós, mazsolás vagy ízesített.

Ha tényleg villámdesszertnek szeretnénk elkészíteni, akkor elsőként a sütőt melegítsük elő, így épp kellően meleg lesz, mire elkészülünk a csokis fonatunkkal. Az alábbi videóban jól követhető a fonás, ami tulajdonképpen csak hajtogatás, de alatta jön a részletes recept.

Csokis fonat leveles tésztával

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tábla csokoládé (tej vagy ét – ki melyiket szereti)
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, a közepére helyezzük a papírjából kibontott csokoládét. A tésztát méretre vágjuk, és kissé ferdén 1 centis csíkokra bevágjuk két oldalon, majd felváltva a csokira hajtogatjuk.

A tetejét megkenjük a tojássárgával, átemeljük egy sütőlapra, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.