Írd be, mit keresel:

Bodza bundában, az illatos és ropogós villámcsemege

Végre virágzik a bodza, ez az illatos csoda, a természet ajándéka, amiből egy séta alkalmával bőséggel feltankolhatunk. Arra figyeljünk csak, hogy a forgalmasabb utaktól kicsit távolabb zsákmányoljuk a virágot, aztán már készülhet is a bodzaszörp, és amíg összeérik, élvezkedhetünk egy kis bundás bodzával.

Cookta - 2017.05.18.
Bodza bundában, az illatos és ropogós villámcsemege

A palacsintatésztába mártott és kisütött bodzavirág az egyik legfinomabb és legolcsóbb tavaszi csemege, amit ráadásul igazán egyszerű elkészíteni. Kicsit sűrűbbre hagyott hagyományos palacsintatésztával is finom, de igazán ropogósra rizsliszttel süthető, így ráadásul gluténmentes étrendbe is beilleszthető.

Fontos!

A virágok leszedésénél figyeljünk arra, hogy csak olyan bodzaernyőket szedjünk le, amin már minden virág kinyílt, mert így lesz igazán aromás a desszertünk, illetve a bosszankodás elkerülése végett érdemes már szedéskor alaposan átnézni, hogy nincsenek-e bogarak a virágon – sajnos elég gyorsan és könnyen tetvesedik, ezeket ne szedjük le.

Az aranyszínűre sült bundás bodza nagyon finom sima porcukorral vagy vaníliás, fahéjas cukorral meghintve, de jól kísérője lehet egy kis eperragu vagy epersaláta is.

Bundás bodza ropogósan

Hozzávalók:

  • 8 szép bodzavirág
  • 2 tojás
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl víz
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egy csipet sót, habverővel kikeverjük, majd mehet hozzá a liszt és a tej, ezekkel is csomómentesre keverjük, majd a vízzel lazítjuk, elkeverjük.

Egy serpenyőben 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk. A virágokat a száruknál fogva belemártjuk a tésztába, és a forró olajba tesszük, néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Melegen vagy langyosan kínáljuk, porcukorral, vaníliás cukorral vagy fahéjas cukorral meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.