Írd be, mit keresel:

A tálalás fontos, finomabb lesz tőle az étel

Tudtátok, hogy az ember már első ránézésre eldönti, hogy ízleni fog-e neki az adott fogás? Mindez pusztán a látványának és illatának köszönhető!

Cookta - 2017.05.22.
A tálalás fontos, finomabb lesz tőle az étel

Persze ettől még érhetnek csalódások, ha kellemesek, ha nem, de már az első pillanatban véleményt alkotunk az ételekről.

Ne csak az legyen a cél, hogy elkészüljön az ennivaló, legyen esztétikus, kívánatos, igényes. Ha elsőre úgy gondoljátok, a tálalással és a díszítéssel járó munka túl sok időt venne igénybe, teljesen felesleges és elhanyagolható, segítünk, hogy egy pár perces időráfordítással mégis tegyetek vele egy próbát. Utána pedig már játszi könnyedséggel tálalhattok nap mint nap. Üres tányérok, elégedett arcok, sikerélmény és egy halom dicséret lesz az eredmény.

Objektum doboz

Tányérok

Ha nagyobb tányéron tálaltok kevesebb ételt, a tányér üres felülete kihangsúlyozza magát az ételt, így sokkal esztétikusabb lesz a végeredmény. Ügyeljetek az adagokra, ha túl nagy a tányér, akkor sokszor képesek vagyunk indokolatlanul sok finomságot tálalni rá, ha pedig kis adagokat akarunk rá kiporciózni, akkor megszólhatnak, hogy miért spórolunk a finomságokkal, találjátok meg tehát az arany középutat a mennyiségre vonatkozóan.

Az ételek a lehető legegyszerűbb fehér, sötétszürke vagy fekete színű tányérokon mutatnak a legjobban, vagy akár egy fadeszkán. Ezek kellőképpen kiemelik a fogásokat, segítségükkel még inkább az étel kerül a fókuszba.

Objektum doboz

Mennyiség és méretek

Nem csak a porciózásnál fontosak az adagok és méretek. Igyekezzünk finomra vágni az ételeket, a legcélszerűbb, ha falatnyi darabokra aprítunk valamit. Itt is fontos a balansz, ne legyen se túl nagy, se túl pici, épp akkora legyen minden, ami esztétikus, és könnyen tovább darabolható, elfogyasztható.

Dekorálásról, díszítésről, további tálalási trükkökről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.