Nagyon szeretem a pizzát, ami valljuk be, nem igazán alakbarát. De a jó hír, hogy könnyedén szénhidrátszegénnyé tehető, ha megváltoztatjuk az alapját, vagyis a tésztát.
Túró alapú pizzát készítettünk, amibe a túró mellett csak egész kevés zabpehely és rizsliszt került, illetve tojás és némi fűszer. Nem igazi tészta, de jól formázható, nagyon finom és fehérjében gazdag, teljesen jól beilleszthető szénhidrátcsökkentett diétába, emellett gluténmentes, és mivel túró laktózmentes változatban is beszerezhető ma már szinte mindenhol, így az erre érzékenyeknek is jó alternatíva lehet ez az egészséges pizza.
Berencsi Tünde triatlon szakedzővel készítettük ezt a gyors és egyszerű finomságot, az elősütött „pizzalapra” mi most sonkát, sajtot, paradicsomot, kaliforniai paprikát pakoltunk, de ízlés szerint variálható, isteni finom, próbáljátok ki!
További egészséges recept, tipp és trükk itt >>
Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással pedig itt >>