A brownie igazi adu ász: mindenki szereti, alapban nem egy túl bonyolult és hosszadalmas süti, a mikrós változata pedig egész egyszerűen tényleg 10 perc alatt készen van, sütéssel együtt.
Néha jól jön egy gyors és egyszerű recept, akár váratlan vendégek jönnek, akár az ember megkíván egy kis csokis édességet, a kollégáit lepné meg egy kis finomsággal – ilyenkor ideális egy mikrós recept. Nagyon csokis és puha, kihűlés után frissentartó fóliával lefedve pedig napokig friss marad.
A csoki és a vaj megolvasztása és a tészta sütése is a mikróban történik, de azok is elkészíthetik, akiknek nincs mikrójuk – az olvasztást gőz fölött végezve, a tésztát pedig 180 fokos sütőben sütve (kb. 20–25 perc). A tészta puhasága a vaj mellett az őrölt mandulának is köszönhető – ez kiváltható darált dióval vagy mogyoróval, és az alaptészta is gazdagítható még darabolt csonthéjasokkal –, nem fogák elrontani!
Gyors brownie – mikrós változat
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét egy mikrózható tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat és 2 evőkanál vizet, és 2×1 percig mikrózzuk.
Közben a tojásokat egy tálba felütjük, és a cukorral habosra keverjük.
Az olvasztott vajas csokit simára keverjük, folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz adjuk, majd a lisztet és az őrölt mandulát is belekeverjük.
Kivajazott, mikrózható tálba (kerámia vagy jénai) öntjük, és 800 watton 5 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve vagy kockázva tálaljuk.