Írd be, mit keresel:

Expressz brownie 10 perc alatt

A brownie igazi adu ász: mindenki szereti, alapban nem egy túl bonyolult és hosszadalmas süti, a mikrós változata pedig egész egyszerűen tényleg 10 perc alatt készen van, sütéssel együtt.

Cookta - 2017.06.01.
Expressz brownie 10 perc alatt

Néha jól jön egy gyors és egyszerű recept, akár váratlan vendégek jönnek, akár az ember megkíván egy kis csokis édességet, a kollégáit lepné meg egy kis finomsággal – ilyenkor ideális egy mikrós recept. Nagyon csokis és puha, kihűlés után frissentartó fóliával lefedve pedig napokig friss marad.

A csoki és a vaj megolvasztása és a tészta sütése is a mikróban történik, de azok is elkészíthetik, akiknek nincs mikrójuk – az olvasztást gőz fölött végezve, a tésztát pedig 180 fokos sütőben sütve (kb. 20–25 perc). A tészta puhasága a vaj mellett az őrölt mandulának is köszönhető – ez kiváltható darált dióval vagy mogyoróval, és az alaptészta is gazdagítható még darabolt csonthéjasokkal –, nem fogák elrontani! 

Gyors brownie – mikrós változat

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 evőkanál őrölt mandula

Elkészítés: A csokoládét egy mikrózható tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat és 2 evőkanál vizet, és 2×1 percig mikrózzuk. 

Közben a tojásokat egy tálba felütjük, és a cukorral habosra keverjük. 

Az olvasztott vajas csokit simára keverjük, folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz adjuk, majd a lisztet és az őrölt mandulát is belekeverjük.

Kivajazott, mikrózható tálba (kerámia vagy jénai) öntjük, és 800 watton 5 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve vagy kockázva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.