Írd be, mit keresel:

Hogyan érleljünk avokádót vajpuhára 1 nap vagy 10 perc alatt?

Az avokádó vagy éppen tökéletes, vagy teljesen használhatatlan, mégpedig az érettségétől függően, ráadásul az éppen érett, puha avokádót azonnal el kell használni, mert aztán túlpuhul és barnulni kezd. Szerencsére van gyors és lassú trükkünk, amivel pont akkor lesz érett, amikor szeretnénk.

Cookta - 2017.06.01.
Hogyan érleljünk avokádót vajpuhára 1 nap vagy 10 perc alatt?

Az avokádó szinte mindig kemény, éretlen változatban kapható, ami nem baj, egyrészt mert utóérő, másrészt ha érett lenne, már a kosarunkban megnyomódna, és így élvezhetetlenné válna. Az utóérési folyamatban az avokádó – ahogy egyes más gyümölcsök és zöldségek is – természetes etiléngázt bocsájt ki, ha pedig ennek megnöveljük a koncentrációját, akkor felgyorsíthatjuk az érési, vagyis puhulási folyamatot.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint olyan gyümölcs közelébe helyezni az avokádót, amely szintén etilént bocsájt ki, ilyen például az alma és a banán. Ha egy tálra egymás mellé helyezzük, 2-3 nap alatt megpuhul, de felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha egy papírzacskóba tesszük mindkettőt, a száját lezárjuk, és szobahőmérsékleten másnapra kellően megpuhul. Jó tudni, hogy minél érettebb a banán, annál gyorsabb a folyamat.

Létezik ennél is gyorsabb módszer, ami nagyon praktikus lehet, ha az aznapi partira beígértünk a társaságnak egy jó kis guacamolét, és mindenképpen puha példányokra van szükségünk azonnal. A sütőt előmelegítjük 90 fokra, az avokádót alufóliába csomagoljuk, és 8–10 percre bedugjuk a sütőbe. A hőmérséklet növelésével az etiléngáz gyorsabban termelődik, a fólia pedig megtartja azt, így az avokádó rekordgyorsan megpuhul. Ezután már csak meg kell várni, hogy a gyümölcs kihűljön, és már lehet is készíteni a finom avokádós fogásokat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.