Írd be, mit keresel:

Spárgás-leveles pizza színesen, különlegesen

Nem igazi pizza, mert nem kelt pizzatésztával készült, és nem is kerek, sőt még húsféleség sincs rajta, én mégis azt mondanám rá, hogy pizza kicsit másképpen. 

Cookta - 2017.06.01.
Spárgás-leveles pizza színesen, különlegesen

Készen vásárolható leveles tészta lett az alapja ennek a finom lepénynek, amit muszáj volt spárgával készítenem, mert annyira szeretem, a szezon pedig túl rövid… A megszokott paradicsomos szósz helyett spárgás-kapros-tejfölös kencével kentem meg a leveles tésztát, majd rápakoltam a spárgabimbót, a vékonyra szeletelt hónapos retket és paradicsomot, majd irány a sütő. A sütési idő vége felé pedig bőségesen megszórtam reszelt sajttal, majd készre sütöttem. 

Forrás:
Kard Éva

Tudom, nem a szokványos pizza, mit keres rajta például a hónapos retek, de nagyon tavaszi, friss és különleges, szerintem szemet gyönyörködtető is, az íze pedig nagyon, de nagyon finom volt.

Forrás:
Kard Éva

Spárgás-leveles pizza

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db hónapos retek
  • 1 kisebb csokor kapor
  • őrölt színes bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)

Elkészítés: A spárga szárát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután vágjuk le a bimbót, majd a szárrészt daraboljuk fel.

Egy edénybe tegyük bele a spárgabimbókat, majd adjunk hozzá egy csipet sót és egy csipet cukrot, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzővízből, öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.

A visszamaradt főzővízbe tegyük bele a feldarabolt szárrészt és a letört fás részt, majd főzzük puhára. Szűrjük le, majd szedjük ki a fás részt, és dobjuk ki, mert arra már nem lesz szükség.

A puhára főtt szárhoz adjuk hozzá a tejfölt, a kissé összevágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze.

Az előnyújtott leveles tésztát csomagoljuk ki, majd körben a szélét kicsit hajtsuk vissza, hogy sütés közben jobban megemelkedjen, és ne tudjon lefolyni a szósz. Kanalazzuk rá a tejfölös-spárgás-kapros szószt, majd pakoljuk rá a vékonyra felszeletelt retket és a paradicsomot, tegyük rá a félretett spárgabimbókat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 25–30 perc alatt süssük készre. Én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem. A sütési idő vége felé vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt sajttal, és tegyük vissza még pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A ropogósra sült leveles tészta nagyon finom a kapros-spárgás-tejfölös szósszal és a rápakolt zöldségekkel.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.