Írd be, mit keresel:

Alakbarát palacsinta – alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

A közelgő bikiniszezonra koncentrálva az ember kutatja az egyszerű és finom, de diétás recepteket. Nos, ez a palacsinta 10 perc alatt kész, 2 alapanyaggal is finom, de egy kicsit még fel is turbózható. Ötletek, recept és videó!

Cookta - 2017.06.03.
Alakbarát palacsinta – alaprecept 2 hozzávalóval és variációkkal

Nem csalás, nem ámítás, tényleg egészséges és alakbarát, gyors és finom, lisztmentes, tejmentes, mégis palacsinta – banánnal és tojással. 6 féltenyérnyi pufi palacsintához 2 tojás és egy szép érett banánra van csak szükség, amit pépesítünk és összekeverünk, majd olajjal kikent serpenyőben pár perc alatt megsütünk. A textúrát és az édességet a banán adja, tökéletes, ruganyos, az amerikai palacsintához hasonló lepénykéket kapunk.

Nem kell ragaszkodnunk a "csak 2 alapanyaghoz", játszhatunk a "tésztával" és a tálalással is. Nagyon jól illik hozzá

  • egy kis őrölt fahéj
  • 1 kávéskanálnyi vanília-kivonat
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • esetleg egy kis reszelt citromhéj, narancshéj
  • adhatunk hozzá 1 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál vizet, így csokis palacsintát süthetünk
  • egy csipet sütőporral könnyedebbé, pufibbá tehetjük
  • adhatunk hozzá 1-2 evőkanál kókuszreszeléket is

Tálaláskor meglocsolhatjuk egy kevés juharsziruppal vagy pici mézzel, lekvár helyett pedig friss gyümölcsöt – eper, málna – pürésíthetünk öntetként.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.