Írd be, mit keresel:

3 frissítő ital Aperollal – az Aperol Spritz-cen túl

Az elmúlt években elképesztő sikernek örvend az Aperol, ez az olasz édes-fűszeres likőr, amit önmagában nagyon ritkán fogyasztanak, viszont nagyon jól megbolondítható vele fröccs és koktél is. Hihetetlenül jól frissít, színe miatt pedig mutatós is!

Cookta - 2017.06.08.
3 frissítő ital Aperollal – az Aperol Spritz-cen túl

Az Aperol elsőre furcsán UV-s narancsszínű ital, valójában egy gyógynövényes keserűlikőr, ami színét a narancshéjtól kapja, de van benne egy csomó gyógynövény is. Alkoholtartalma likőrhöz képest nem magas, 15%-os, de magas cukortartalma miatt könnyen a fejbe száll. Előnye viszont, hogy karakteres kesernyés íze miatt elég egy kevéske is belőle, hogy megbolondítsa a legtöbb long drinket, koktélt.

A legnépszerűbb ezek közül az Aperol Spritz, ami olasz habzóbor, vagyis prosecco, Aperol és szóda keveréke, kellemesen kesernyés, buborékos és savas, hogy megfelelően frissítsen, de ez a színes likőr csábítja a bártendereket, hogy új italokat mixeljenek Aperollal. 3 sikergyanús recept következik, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.

Aperol Sour

Nagyon narancsos, a citromlétől friss, csajos, igazi szürcsölgetni való ital.

Hozzávalók: 4 cl Aperol, 2 cl citromlé, 2 cl cukorszirup, 10 cl narancslé

Elkészítés: A hozzávalókat egy pohárba öntjük, majd shakerben összerázzuk, és jéggel teli hosszú pohárba töltjük, narancscikkel díszítve kínáljuk.

Aperol Soda

Egyszerűségében a nagyszerűsége, ideális szomjoltó és frissítő, de azért nem szörp…

Hozzávalók: 4 cl Aperol, 1 cl citromlé, 15 cl szóda, citromkarika

Elkészítés: Az Aperolt és a citromlevet egy jéggel töltött pohárba öntjük, citromkarikát adunk hozzá, majd feltöltjük szódával vagy szénsavas ásványvízzel.

Aperol Berry

Bogyós gyümölcsökkel felturbózott ital, tulajdonképpen a Spritz továbbgondolása még gyümölcsösebben, amivel kerti partin csak sikert arathatunk. A mennyiség és a recept most kivételesen nem egy pohárra, hanem az egész társaságra érvényes… 😉

Hozzávalók: 2,5 dl Aperol, 2,5 dl szóda, 1 üveg habzóbor, 10 szem málna, 10 szem eper

Elkészítés: Egy 2 literes kancsóba 2 nagy marék jeget teszünk, ráöntjük az Aperolt, a szódát, beleszórjuk a málnát és a cikkekre vágott, megtisztított epret, a gyümölcsöket kicsit megtörhetjük egy kanállal, hogy aromásabb legyen az ital, majd felöntjük a habzóborral. Azonnal tálalhatjuk poharakba töltve, mentával díszítve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.